1. Medije kontrolišu levičati, a levicari već neko vreme vode ciljanu kampanju protiv turizma, preuveličavaju probleme i ocrnjuku turističku industriku i turiste, jer im ruimira moć i uticaj po više osnova. Pod jedan, njihova hlasačka baza u najlukrativnijim političkim feudima centralmih delova bogatih zapadnih metropola je parazitska urbana sirotinja koju turizam, hvala bogu, istiskuje iz tih zona,. pošto i cene nekretnina i cene kirija rastu. Samim tim, komumjare gube političko tlo pod nogama, i ogromme prihode pomoću kojih mogu da podmićuju svoje parazitske glasačke mašinerije. Pod dva, distribuirana ekonomika,. koja ke lkidoma omogućila da iskoriste svoje nekretnine, svoja vozila i još što šta drugo što je ranije bilo teško monetizovati za preduzetništvo, gotovo preko noći je od desetina miliona ljudi koji su pasivno vukli plate stvorila sitne privatnile, a. privatnik je čovek koji hteo ne hteo mora da skapira kako fumkcionišu ekonomika i tržište, a samim tim i kalbi su lopovi, demagozi i štetočine svi levičarski političari. Poneko će se još neko vreme zaluđivati, ali za tu vrstu progledavanja, nema ničeg boljeg od vlastitog biznisa. Zato su crony medijsle kompanije i razni medijski, akademski,. psudointeletualni plaćenici levičara, odavno dobili zadatak da je turizam neprijatelj,. i da ga treba oceniti po svaku cšnu, otprilike kao Trampa :))
     (EU Citizen, 12. oktobar 2019 23:58)

    # Link komentara

  2. @Porporela: Ljubljana ima 90% nocenja Beograda, koji je 7x veci. Toliko o "uspesnom" turizmu i Bugarima, koji vole light show cele godine.
    @Samo primetih: A kako bi ti, diplomirani pravnice ocigledno, obisao ono, da je zakon za sve isti? U ovom slucaju i za turistu i za stanovnika lokalca?
    (Slovenac, 12. oktobar 2019 00:34)

    # Link komentara

  3. Uvedeš jedno pravilo:" Turisti koji se bahate i krše zakone biće kažnjeni sa bar 100% većim kaznama u odnosu na lokalno stanovništvo". Obaveštenja postaviti na svim granični. prelazima, aerodromima, zeleznickim stanicama i lukama. Pa gospodo izvolite.
     (Samo primetih, 11. oktobar 2019 15:42)

    # Link komentara

  4. U 6 ujutru ispod i oko ajfela, na stepenicama Sacre Coeura i Monmartru videcete malo ili ni jednog turistu.

    Ali i lokve mokrace i djubreta pracenih smradom istih.

    Samo vi, Pariz i fekalije.
    (Sta god, 11. oktobar 2019 13:00)

    # Link komentara

  5. U antičkoj Grčkoj -Argonauti, u starom Rimu - Vandali, i ranom Srednjem veku - Huni i Avari,nešto kasnije Krstaši i Saraceni ,a danas - turisti !
     (Bluz mutne vode, 11. oktobar 2019 12:00)

    # Link komentara

  6. Mislim da je najveći razlog to što je negativan primer mnogo primamljiviji za izveštavanje. Priznaćete da nije neka vest da je milion turista posetilo neku lokaciju, ali ako samo jedan od njih uradi nešto glupo i/ili loše, to će preneti svi svetski mediji.
    A kako se broj turista stalno povećava, povećava se i verovatnoća da se nešto loše i desi (naročito kada uzmemo u obzir da je zbog jeftinijih karti sada sve dostupnije onima koji ranije nisu ni kročili van svoje zemlje).
    (Neko tamo, 11. oktobar 2019 11:50)

    # Link komentara

  7. Pošast savremenog doba. Sve za lajk i podizajnje ega. Od prostakluka koji smara posle ljude sa 1000 fotografija koje niko ne želi da vidi, do onih malo perfidnijih koji misle (i zaista veruju) da su za 2 nedelje negde doživeli produhovljenje jer su ušli u neki muzej i videli neku sliku.
    (Petar, 11. oktobar 2019 11:35)

    # Link komentara

  8. Dubrovnik je 40 puta manji od Beograda, a broji (ove godine) 40% više turista. E, pa zamislite u kakvoj smo "koži".
    (porporela, 11. oktobar 2019 10:08)

    # Link komentara