Da li je Srbija iskoristila svoj turistički potencijal?

Turizam je u samom vrhu izvoznih industrija, što pored društvenog, kulturološkog i ekološkog značaja ima veliki politički i ekonomski značaj. Svetska turistička organizacija je 1979. godine ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen Statut te organizacije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Jeste.
    Po cenu uništavanja priode. Zlatibor. Kopaonik sledi.
    Potpuno uništeno.
    Za novac. Deci ćemo ostaviti cirkus, đubre, gole livade bez šume.
    Za novac.....
    (Maratonac, 29. septembar 2019 07:47)

    # Link komentara

  2. Ni blizu. Svakako da je more i obala, pogotovo s mnogim otocima, i ugodnom klimom, jackpot za svaku državu, ali Srbija ima druge ljepote koje ne iskorištava ni u djeliću potencijala.
    Aktivni odmor, Adventure ture, gastro turizam.. Nemate pojma koliko ljudi bi došlo da imate dobre uvjete i promociju. Nažalost, prosječan turist čim čuje Srbija-Kosovo, odmah pomisli, "ma dolje se nešto kuha, ko zna što da očekujem, traži dalje". Pa mene i danas znaju turisti pitati jel napeta situacija, jer su čuli da je nedavno bio rat tu.. "da, prije 20-30 godina.
    Često me traže da im pokažem tragove rata i objasnim kako je to išlo, gdje je bila crta, itd. Eto, može se i to iskoristiti :D Ljude treba dovući, a onda je lako da mu ponudiš nešto što ga zanima.
    Promocija je sve. Filmske lokacije, sportski uspjesi, dobra i zanimljiva lokalna hrana.. I čist okoliš. To je najvažnije.
    (Ante, 27. septembar 2019 11:05)

    # Link komentara

  3. Ja mislim da jeste. Znajući kakvi smo i aljkavi i ni mapu ne znamo da napravimo. Ovo je maksimum našeg turističkog potencijala. A uži. Aju i u obzir da nam crnogorci direktori su i po turističko savezu neće nam mnogo bolje ni biti.
    (Stefan, 27. septembar 2019 10:47)

    # Link komentara

  4. Turistički potencijal? Da, premda u razmerno limitiranim količinama. Iskoristivost - nula! Zato smo tu gde jesmo, u društvu sa Moldavijom, Kazahstanom, Kirgistanom...
    (svetolik, 27. septembar 2019 10:41)

    # Link komentara