Vreme je za master: Upišite najtraženije master studije za perspektivnu IT karijeru

Oni koji su završili osnovne studije i trenutno razmišljaju u kom pravcu treba da se nastavi njihovo obrazovanje ne bi trebalo da imaju ikakvu dilemu.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

16:20

Vreme je za master: Upišite najtraženije master studije za perspektivnu IT karijeru
Foto: Promo

Svakako, kada biramo naše studije, gledamo i koliko je naše buduće zanimanje perspektivno. Ovde se ističe činjenica da je budućnost u informacionim tehnologijama, jer će posla za IT sručnjake sa ekspertskim znanjima uvek biti i ono što najvažnije - odlično su plaćeni.

Bez obzira na oblast koju ste prethodno studirali, master studije informacionih tehnologija na ITS-u sjajan su način da svoju karijeru usmerite u IT pravcu i obezbedite sebi perspektivnu karijeru.

Proteklih godina vlada velika potreba za stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija i zato su akreditovane master studije iz oblasti informacionih tehnologija na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS pravi izbor za one koji žele da steknu ekspertska znanja iz oblasti informacionih sistema, jer vam ovaj master program nudi najsavremeniji obrazovni program u regionu, u jednom od najmodernije opremljenih centara u kom se odvijaju predavanja i praktična nastava.

"Drago nam je da su diplomci uspeli da prepoznaju kvalitet obrazovanja koje se stiče kroz master program na ITS-u. I ono što bih naglasio jeste da sve buduće studente master studija očekuju savremen pristup u nastavi, rad sa najaktuelnijim softverskim alatima, priprema za rad u realnim uslovima, veštine komunikacije i timskog rada koje su neophodne svakome ko želi da izgradi uspešnu karijeru u ovoj oblasti. Takođe, posavetovao bih svima onima koji žele da upišu baš ovaj master program da to učine što pre jer je ostalo samo 6 mesta”, istakao je Bojan Ristić, direktor ITS-a.

Znanja koja će vam omogućiti da radite na najplaćenijim pozicijama

Master studije na ITS-u traju dve godine i omogućavaju širok dijapazon znanja iz oblasti informacionih tehnologija, a u zavisnosti od toga koje predmete izaberete to mogu biti oblasti kao što su Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne web tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje…
Foto: Promo
Studenti dobijaju znanja iz oblasti projektovanja, implementacije softvera i dobijaju zvanje master strukovni inženjer informacionih tehnologija i sistema, a upravo im ta znanja otvaraju vrata ka nekim od najplaćenijih poslova današnjice.

Ono što je sjajna vest jeste da master studije informacionih tehnologija na ITS-u mogu da upišu svi koji su završili osnovne akdamske studije, bez obzira na to koju su oblast prethodno studirali. Jedina stvar koja može predstavljati problem jeste broj slobodnih mesta, jer za ove studije vlada veliko interesovanje, a većina mesta već je popunjena.

Zato se svim zainteresovanim studentima preporučuje da se prijave na vreme ako žele da započnu studiranje za najplaćenija zanimanja današnjice.

Najmodernije studije u okviru IT kompanije

Ono po čemu se master studije na ITS-u razlikuju od ostalih jeste to što se, pored teorijskih znanja, posebna pažnja poklanja, pre svega, praktičnom radu, učešću u realnim projektima u okviru Projektnog centra. Akcenat se stavlja na rad sa najsavremenijim softverima, a tokom master studija studenti imaju dosta praktične nastave, uz nadzor istaknutih profesionalaca iz IT industije. Ovakvi uslovi studentima omogućavaju vredna iskustva koja koja će im koristiti nakon završenih studija. Studenti imaju jedinstvenu priliku da učestvuju u pravim projektima i na taj način steknu uvid kako će izgledati njihova buduća radna mesta.

Visoka škola strukovnih studija – ITS može se pohvaliti najmodernije opremljenim prostorom za predavanje i praktičnu nastavu. Prostorije se nalaze u okviru kompleksa Comtradea, pa su mogućnosti za zaposlenje i praksu nakon studija veoma velike.

Sve je opremljeno tako da nastava bude interaktivna u kombinaciji sa auditivno-praktičnim radom u računarskim laboratorijama korišćenjem računarske opreme – kroz paralelni rad studenata tokom predavanja i samostalni rad tokom vežbi. Sve se radi po principu jedan student – jedan računar, pa su uslovi za usavršavanje veština neograničeni.
Foto: Promo
93% onih koji su studirali na ITS-u pronašli su posao odmah nakon završenih studija

ITS se može pohvaliti izuzetnim uspehom svojih studenata. Njih 92,86% pronašlo je zaposlenje nakon završenih studija, dok se više od 85% njih zaposlilo u struci i nastavilo da usavršava znanja i veštine stečene tokom studija.

Predavanja kreću u novembru, trebalo bi da se prijavite što pre na master studije informacionih tehnologija na ITS-u jer je ostalo još svega 6 mesta. Prijavite se i obezbedite svoje mesto na vreme po promotivnim cenama. Za više informacija pozovite telefonom na broj: (0)11/20-96-777 ili posetite sajt its.edu.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: