Svečano otvorena Savremena osnovna škola – jedinstvena Future Ready School

Najsavremenija osnovna škola u regionu nalazi se na Novom Beogradu i ovog septembra je primila prve generacije učenika od I do V razreda. Puno lepih iznenađenja, kulturnih i zabavnih sadržaja oduševili su roditelje i učenike.

Izvor: B92

Petak, 06.09.2019.

17:30

Svečano otvorena Savremena osnovna škola – jedinstvena Future Ready School
Foto: Promo

U mnogim školama deca, a i njihovi nastavnici žale zbog završetka letnjeg raspusta. U Savremenoj osnovnoj školi situacija je potpuno drugačija:

- učenici, nastavnici i roditelji jedva su čekali početak nove školske godine.

Već na svečanom prijemu imali su prilike da potvrde svoje uverenje da je Savremena zaista sasvim drugačija škola. Pored direktorke Jasmine Franolić i nasmejanih nastavnika, učenicima su dobrodošlicu poželele i balerine, mađioničari, klizačice, gitaristi, ali i roboti.

I roditelji i učenici saglasni su u jednom:

- vredelo je čekati.

– Ja sam celo leto kukao i molio da prođe raspust da bih krenuo u školu. Jedva sam čekao da zakoračim u Savremenu i vidim koliko je lepo. Ono što nisam znao je da je još lepše nego šta sam mislio – rekao nam je Lazar Bulat, novi učenik Savremene.
Foto: Promo
Veliko interesovanje i ambiciozni planovi za budućnost

Direktorka ove jedinstvene institucije Jasmina Franolić svečano se obratila učenicima i roditeljima, poželevši svima najbolju školsku godinu do sada. Ona je istakla spremnost, ali i nestrpljenje da sa svojim timom započne ono što najbolje znaju: obrazovanje naše dece.

– Malo je reći da sam uzbuđena. Danas sam ispunjena osećanjima ponosa i zadovoljstva, ali i velike odgovornosti prema učenicima i njihovim roditeljima. Tim koji čini Savremenu veoma je zaljubljen u svoj posao i jedva čeka da započne sa nastavom.

Direktorka je istakla da je interesovanje za upis u Savremenu bilo zaista veliko i upoznala nas sa budućim planovima ove ustanove:

– Planovi su nam vrlo ambiciozni, kako smo krenuli, tako planiramo i da nastavimo. Očekuju nas puno različitih aktivnosti, saradnja sa školama i partnerima u Srbiji i inostranstvu, praćenje svih takmičenja, radionice, integrativna i projektna nastava. Drugim rečima, spajamo sva dobra iskustva svetske obrazovne prakse sa najboljim vrednostima iz Srbije. Sledeće godine upisujemo šesti, sedmi i osmi razred – ističe direktorka Jasmina Franolić. Škola za savremene generacije

Nastavni pristup u ovoj školi jedinstven je po tome što je koncipiran po meri učenika i temelji se na personalizovanom obrazovanju svakog deteta. Zbog toga je izuzetno važna veza koja se uspostavlja između nastavnika i učenika. Prvog dana škole osnovci su imali prilike da se upoznaju sa posvećenim savremenim učiteljima i nastavnicima, a oni su nam rekli šta je to posebno što očekuje učenike tokom školovanja u Savremenoj:

– Naš cilj, pre svega, jeste da se učenici ovde osećaju kao kod svoje kuće, da dolaze u školu bez stresa, sa osmehom na licu. Trudićemo se da otkrijemo sve njihove talente i podstaknemo razvoj njihovih potencijala kroz igru i kreativni rad.

Savremena osnovna škola u nastavi koristi edukativnu tehnologiju kao što su ajpedi, laptopovi, 3D štampači. Sve ovo čini da nastavni proces bude interaktivan i prilagođen savremenim generacijama. Ovakav pristup posebno se dopada učenicima. Milica Trikić ne krije uzbuđenje zbog mogućnosti da u nastavi koristi modernu tehnologiju i da tako stiče znanja na savremen način:

– Sviđa mi se Savremena škola zato što imamo robotiku, što jedva čekam da radim. Plus imamo nove drugare. Baš se radujem što ćemo svi zajedno da se družimo i učimo.
Foto: Promo
Zadovoljni i roditelji

Savremena osnovna škola tretira roditelje kao vredne partnere u obrazovanju svoje dece i sa pažnjom sluša šta imaju da kažu. Oni su prvog radnog dana imali prilike da sa nastavnicima porazgovaraju o svemu što ih zanima. Nakon svega što su videli, bili su saglasni:

- Doneli su najbolju odluku za svoje dete!

– Mnogo dobre preporuke smo dobili za ovu školu. Tražili smo nešto po svim svetskim standardima: bezbednosti, obrazovanja i tehničkih mogućnosti. Stvarno je fantastična, fascinirana sam. Svetska škola – podelila je sa nama utiske Jelena Karleuša, čija deca idu u treći i peti razred razred Savremene.
Foto: Promo
Svetsko obrazovanje sada dostupno i u Srbiji

Prvi dan rada Savremene protekao je u svečanoj, zabavnoj i edukativnoj atmosferi. A iz ove škole poručuju da je ovo samo početak. Učenike očekuje mnogo kvalitetnih sadržaja i kreativnog rada uz podršku najnaprednijih svetskih metodičkih pristupa.

Učenici Savremene mogu da se školuju na Nacionalnom ili Kombinovanom programu, koji je dvojezičan, a znanja usvajaju u modernim učionicama pomoću najsavremenije edukativne tehnologije. Na projektnim i interdisciplinarnim časovima učenici će imati prilike da iskuse kontekstualno učenje, ali i da razviju ključne veštine za akademski i profesionalni uspeh u 21. veku. Od samog početka osnovci se upoznaju i sa osnovama IT-ja, robotike, a kroz razvoj višestruke inteligencije putem programa Hauarda Gardnera, profesora sa Harvarda, razvijaju svoje brojne talente i izrastaju u uspešne i izbalansirane osobe.

Ukoliko želite da vaše dete odrasta u toploj i podsticajnoj atmosferi i da mu svaki dan protiče u druženju i učenju po svetskim standardima kao savremenim osnovcima, još nije kasno da se prijavite i da ga upišete u Savremenu za samo 292 evra mesečno.

Iz ove škole poručuju da su uvek spremni za nove drugare!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: