Obrazovanje

Šta posle probnog testa? Utvrdite znanje onlajn i to besplatno

Mali maturanti danas i sutra imaju generalnu probu pred finalno polaganje male mature, koje je zakazano za jun. Probni završni test održava se u njihovim matičnim školama, a po svojoj formi je identičan završnom testu – prvog dana rešavaju testove iz matematike, a narednog iz srpskog jezika i kombinovani test. Ali ovo nije jedini način da osmaci provere svoje znanje pred prijemni!

Oni mogu brzo i efikasno da se pripreme za malu maturu i na internetu – preko platforme za pripremu i simulaciju završnog ispita – Mala-matura.com! I, što je najvažnije, priprema je potpuno besplatna.

it akademija | pr petak 9.04. 09:00

Idealno IT zanimanje za one koji ne žele da postanu programeri

Ako postoji zanimanje za koje je opštepoznato da sa sigurnošću donosi odličnu zaradu i mogućnost lakog pronalaska posla, onda je to programiranje. Međutim, u IT sektoru postoje i druge profesije koje su podjednako tražene i plaćene, ali nisu toliko poznate široj javnosti. Jedno od takvih zanimanja je IT administrator.

it akademija | pr petak 26.03. 14:55

IT sektor u Srbiji nastavio da raste, posla ima za preko 7.000 novih radnika godišnje

Programeri, ali i svi ostali zaposleni u IT sektoru, zvanično su najmanje osetili posledice epidemije koronavirusa. Ovo potvrđuje činjenica da čak 90% IT firmi nije otpustilo nijednog radnika tokom najgoreg dela pandemije, a domaća IT industrija zabeležila je rast i u 2020. godini. Istovremeno, našoj zemlji nedostaje najmanje 7.000 IT stručnjaka godišnje, a pozicije u ovom sektoru ostale su na vrhu najplaćenijih.

it akademija | pr utorak 2.03. 09:35

Ovog proleća na ITAcademy: Novi program školovanja za softversko testiranje

ITAcademy je već dugo poznata kao edukativna ustanova koja pruža znanja i veštine za obavljanje veoma traženih i odlično plaćenih poslova u oblasti informacionih tehnologija. Da je reč o zaista modernoj školi, koja je u toku sa aktuelnim svetskim IT trendovima, potvrđuje i novost da će ovog proleća na ITAcademy početi nastava za jedno od najatraktivnijih IT zanimanja – Software Testing and QA.

it akademija | pr petak 12.02. 12:41
strana 1 od 34 idi na stranu