Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Košarkaški teren uskoro u novom ruhu, izdvojeno 2,2 miliona dinara

U toku su radovi na sanaciji košarkaškog terena u zrenjaninskom naselju "Bagljaš", koji se realizuju u okviru saradnje Grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Izvor: zrklik.com Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/ESB Professional
Ilustracija: Shutterstock/ESB Professional

Projekat koji je Pokrajina finansirala u iznosu od 2 miliona dinara podrazumeva sanaciju terena na otvorenom, montažu nove funkcionalne podloge po FIBA standardima, postavljanje novih konstrukcija i košarkaških tabli, nabavku i postavljanje klupa za rezervne igrače, obeležavanje terena i druge aktivnosti, kako bi se teren osposobio ne samo za svakodnevnu upotrebu, već i za odigravanje utakmica u letnjem periodu, prenosi portal ZRklik.

"Pokrajina je i ovoga puta prepoznala napore Grada Zrenjanina, 'Evropskog grada sporta', da sportsku politiku, koja nam je i donela ovo priznanje, delom usmeri i ka uređenju sportskih terena u gradu i naseljenim mestima, jer se upravo na tim terenima okuplja najviše dece i stvaraju budući asovi. Košarkaški tereni u najvećem gradskom naselju to najbolje dokazuju, na njima se uvek traži i 'mesto više' za basket i u interesu nam je da oni budu i kvalitetno opremljeni i sigurni", kazao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Nakon što je ukazivano na loše stanje podloge košarkaškog terena koji je od velikog značaja za ovo veliko gradsko naselje i koji koriste brojni njegovi mlađi stanovnici, Grad Zrenjanin konkurisao je za sredstva u oblasti finansiranja projekata izgradnje, opremanja i održavanja sportskih objekata u AP Vojvodini Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za tekuću godinu, što je i rezultiralo dobijenim iznosom.

Grad je takođe uložio sopstvena sredstva u iznosu od 200.000 dinara, tako da je ukupna vrednost ove investicije 2,2 miliona dinara.

Ugovorom s izvođačem radova definisano je da se svi planirani radovi završe do sredine oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.