Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin ustupio Policijskoj upravi opremu za testiranje na narkotike

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas načelniku Policijske uprave Zrenjanin Slaviši Lakićeviću “Droga test 5000”, opremu za testiranje na narkotike, namenjenu kontroli učesnika u saobraćaju, a koju je Grad Zrenjanin obezbedio iz sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Zrenjanina.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

Načelnik PU Zrenjanin Slaviša Lakićević rekao je da će “Droga test” biti korišćen u kontroli saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i doprineti povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

"Određeni broj učesnika u saobraćaju se nalazi pod uticajem opijata, tako da očekujemo da naše korišćenje “Droga testa” ima i preventivni značaj i da će se u narednom periodu smanjiti broj vozača koji će se usuditi da sednu za volan u takvom stanju. Ova donacija predstavlja nastavak dobre međusobne saradnje između Policijske i Gradske uprave, a očekujemo da ćemo u narednom periodu zajednički realizovati i projekat video-nadzora, kako monitoring, tako i detekciju saobraćajnih prekršaja, u cilju podizanja bezbednosti na još viši nivo i u korist svih građana", kazao je načelnik PU Zrenjanin Lakićević, navodi se na sajtu grada Zrenjanina.

Zrenjanin nastavlja s realizacijom akcija koji imaju za cilj povećanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i današnji radni sastanak s predstavnicima Policijske uprave i odeljenja Saobraćajne policije u našem gradu ide u prilog tome, naveo je on.

"Oprema koju smo predali na korišćenje Policijskoj upravi rezultat je naših zajedničkih projekata, a kroz angažovanje Saveta za bezbednost saobraćaja pokušaćemo i dalje da doprinosimo unapređenju bezbednosti i da sredstva prikupljena na takav način, od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, usmeravamo za nove projekte", istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.