Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zrenjaninu morala da promeni režim rada VIDEO

Nakon što je Opšta bolnica u Zrenjaninu morala da redukuje operativni program zbog sve više posla u crvenoj zoni, i specijalna bolnica za plućne bolesti morala je da promeni režim rada.

Izvor: B92, TV Prva Zrenjanin
Podeli
Foto: Printskrin, TV Prva
Foto: Printskrin, TV Prva

U specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" od februara nema smeštaja kovid pozitivnih.

Nažalost, poneki, uslovno rečeno, "zalutali" zaraženi pacijent, ali i kontakti zaposlenih van radnog mesta, doveli su do masovnog zaražavanja lekara i medicinskog osoblja. To znači da ova ustanova sada redukuje svoj režim rada.

"To znači da ćemo, kao i do sada, primati pacijente sa prioritetnim uputima, koji su iz Opšte bolnice upućeni od strane izabranog lekara. Naravno, primaćemo i pacijente koji su onkološki slučajevi, to znači pacijente koji dolaze redovno na dijagnostiku. Primaćemo pacijente koji se pripremaju za operativno lečenje, kao i pacijente koji se pripremaju za invaldisku komisiju", kaže za TV Prva dr Ivana Cvetićanin Zogović.

Dakle, do daljeg, kontrole stabilnih pacijenata preusmeravaju se ka opštoj praksi.

I u Opštoj bolnici u Zrenjaninu na snazi je redukovan režim rada, ali ono što može da raduje jeste red za masovnu imunizaciju u hali "Medison", koja je od danas ponovo aktivna.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.