Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

"Posadi svoj hlad" i u Zrenjaninu

NVO "Zeleni razvojni centar" najavila je novu akciju besplatne podele sadnica, a među odabranim gradovima našao se i Zrenjanin.

Izvor: Zrenjanin danas Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/belchonock
Ilustracija: Depositphotos/belchonock

"Nakon uspešno realizovnih akcija tokom kojih smo podelili 60.000 sadnica u preko 140 gradova i opština, građani su pokazali još veću zainteresovanost za novu akciju. Vaše mesto se nalazi na spisku gde će na jesen biti podela sadnica i ovim putem želimo da obavestimo sve građane da pripreme lokaciju za sadnju svoje sadnice koju će moći da preuzmu besplatno", poručili su oni, prenosi portal Zrenjanin danas.

Podsetili su da će uz sadnicu biti dostavljeno i uputstvo za sadnju za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli.

Takođe, ova akcija predstavlja jedinstevnu priliku za porodice, gde će i deca moći da učestvuju u ovako lepim događajima i posaditi "svoje drvo" koje će rasti zajedno sa njima, a ujedno time negovati i graditi odnos i ljubav prema prirodi.

Akcija je prava prilika za sve lokalne društveno odgovorne kompanije koje žele da postanu deo najveće ekološke akcije u Srbiji i bez čije podrške samu nije moguće realizovati u mestu podele. Neka vaša lokalna podrška akciji bude slika odgovornog poslovanja prema građanima vaše opštine i prirodi kojoj smo najpotrebniji a ime vaše kompanije ponosno poveže ljude u zajedničkoj borbi za čistiji vazduh.

Iz "Zelenog razvojnog centra" pozvali su sve zainteresovane kompanije koje žele da postanu partneri akcije u svom mestu da im se jave, a građane da ih prate preko društvenih mreža i tako na vreme budu informisani o datumu i mestu podele prolećnih besplatnih sadnica koje će posaditi za zdraviji i srećniji život svih nas.

U sklopu akcije "Posadi svoj hlad" aprila ove godine na glavnom gradskom trgu u našem gradu deljene su besplatne sadnice. Podeljeno je 100 sadnica belog jasena, a jedna osoba mogla je da dobije najviše jednu sadnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.