Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Još pet mladih bračnih parova kupuje kuće na selu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore sa još pet mladih bračnih parova koji su dobili sredstva za kupovinu kuće na selu, na teritoriji Grada Zrenjanina, a preko konkursa Ministarstva za brigu o selu.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/ TinnitusDoll
Foto: Shutterstock/ TinnitusDoll

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Salapura je novinarima rekao da je od početka te akcije, Ministarstvo za brigu o selu opredelilo bespovratna sredstva za kupovinu 32 kuće u 13 naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina.

"Kroz našu kampanju 'Da nam sela budu bliža' pokušavamo da dođemo do informacija šta je to što može da ojača selo i šta je to što čini snagu sela, a mislimo da su to upravo ovi mladi ljudi, bračni parovi koji su novi zamajac života na selu", kazao je on.

Rekao je i da je u sklopu te kampanje uvideo da postoje mladi bračni parovi, mladi ljudi koji svojom energijom žele da ožive sela, ali da je za to svakako neophodna i saradnja na svim nivoima vlasti, pre svega Pokrajine i Republike sa jedinicom lokalne samouprave.

Zahvaljujući konkursu ministarstva najviše kuća kupljeno je u Belom Blatu gde je novi dom dobilo sedam porodica, po četiri porodice nastanile su se u Tomaševcu i Melencima, a po tri u Elemiru i Banatskom Despotovcu.

Otkupljene su po dve kuće u Aradcu, Perlezu i Stajićevu i po jedna u Mihajlovu, Zlatici, Lazarevu, Orlovatu i Botošu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.