Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Budućim srednjoškolcima na raspolaganju 1.462 mesta u zrenjaninskim srednjim školama

Prema podacima iz konkursa za upis u srednje škole, koje je objavilo Ministarstvo prosvete, u Zrenjaninu će svršenim osnovcima na raspolaganju biti 1.462 slobodna mesta.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Depositphotos/archideaphoto
Foto: Depositphotos/archideaphoto

Najviše đaka i ove godine moći će da upiše Zrenjaninska gimnazija – ukupno 290, sa odeljenjem za informatičare. U Zrenjaninskoj gimnaziji je i ove godine predviđeno odeljenje za školovanje na mađarskom jeziku, prenosi portal Zrenjaninski.

Ekonomsko – trgovinska škola "Jovan Trajković" će na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima moći da upiše 210 učenika.

Na elektrotehničkim i građevinskim trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima u školi "Nikola Tesla" ima mesta za 240 učenika, a u Muzičkoj školi "Josif Marinković" za 32.

Veoma popularna Medicinska škola ima mesta za 150 učenika, od čega je 30 mesta predviđeno za odeljenje na mađarskom jeziku.

U Srednjoj poljoprivrednoj školi na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima biće mesta za 120 učenika, a u Tehničkoj školi za 240. Jedino Tehnička škola ima smerove sa dualnim sistemom obrazovanja.

U Hemijsko – prehrambenoj i tekstilnoj školi "Uroš Predić" ima mesta za 180 učenika na smerovima od tri i četiri godine.

Učenike upisuju i škole u Sečnju, Srpskoj Crnji i Novom Bečeju

Srednja škola "Vuk Karadžić" u Sečnju ima mesta za 90 učenika, koliko ima i Srednja škola "Đura Jakšić" u Srpskoj Crnji.

U Novom Bečeju, na trogodišnjim i četvorogodišnjim smerovima, ima 120 slobodnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.