Subotica - Sport - B92 Lokal

Subotica: U subotu na Gradskom trgu 21. Festival ulične odbojke

Tradicionalni Festival ulične odbojke, koji okuplja decu iz svih krajeva naše zemlje, održaće se u subotu, 19. juna, na Gradskom trgu, s početkom u 9 časova. Učešće na festivalu prijavila je 151 ekipa iz 20 klubova, koji će odmeriti snage na 14 odbojkaških terena.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Goran Todorov/Subotica.com
Foto: Goran Todorov/Subotica.com

Nakon što su se više od godinu dana sportske manifestacije otkazivale ili održavale u skromnijem formatu, bez prisustva publike, konačno su se stvorili uslovi za organizaciju jedne masovne, kakav je Festival ulične odbojke. Po rečima organizatora Dragana Savića, mladi odbojkaši takmičiće se u dve kategorije, dok će se odbojkašice nadmetati u čak sedam kategorija, što dovoljno govori o popularnosti ženske odbojke, prenosi portal Subotica.com.

"Očekujemo 151 ekipu, od kojih neke dolaze po prvi put, kao muški i ženski klub Crvene zvezde iz Beograda, što našem gradu i sportu imponuje. Dolaze klubovi koji godinama imaju tradiciju dobrog sporta i održavaju odbojku na visokom nivou, a posećuju nas redovno, već 10 do 15 godina, neki čak i više, od prvog dana", najavio je Savić, dodajući da će se ove godine po prvi put dodeliti i pehar klubu koji osvoji najviše medalja. "Pozvao bih Subotičane da u subotu prošetaju do centra grada i uživaju u lepoti odbojke koju igraju deca."

Festival ulične odbojke održava se po 21. put, a kako je istakla Nataša Aleksić, člana Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine, naš grad će i ovog puta biti dobar domaćin, kao što je i bio tokom svih prethodnih godina.

"Grad Subotica podržava ovu manifestaciju i nadamo se da će sve proći u najboljem mogućem redu, sa velikim brojem učesnika kako je i najavljeno. Iskoristila bih priliku da apelujem na učesnike i navijače da čuvaju naš grad i da kada se završi turnir i svi pokupe svoje torbe, medalje i pehare, da naš grad ostane čist i da bude primer za sve manifestacije koje će se u narednom periodu održavati u Subotici", poručila je Aleksić.

Promoter ovogodišnjeg Festivala ulične odbojke je Subotičanka Tamara Kmezić, koja je svoje prve odbojkaške poteze naučila u rodnom gradu, a tokom karijere se vinula do evropskih klubova. Ona će sutra biti na manifestaciji da mališanima pruži podršku i da se fotografiše sa njima.

Turnir se organizuje uz podršku Sportskog saveza Subotice i Grada Subotice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.