Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Prozivka dobija ambulantu, ali i centralnu garažu, stambene objekte, komercijalne sadržaje

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, pred odbornicima se našla Odluka o promeni Plana detaljne regulacije za MZ "Prozivka", po kojem uz ambulantu, Prozivčane očekuje izgradnja centralne garaže, više komercijalnih sadržaja, dok će se deo uz Bajnatsku ulicu urediti za izgradnju višespratnih stambenih objekata.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

MZ "Prozivka" ima nešto više od 10 hiljada stanovnika, a kako se na nju oslanjaju MZ "Ker" i "Bajnat", važi za najnaseljeniju, ali i infrastrukturno najrazvijeniju mesnu zajednicu u Subotici. Kao i svako naselje koje se širi, zahteva prilagođavanje u planiranju razvoja, u skladu sa potrebama lokalne zajednice, piše subotica.com.

Prozivka ima praktično sve objekte i ustanove koje treba da ima jedno moderno naselje, ali stanovnici ovog naselja ipak smatraju da se može učiniti više.

"Možda trenutno najveći problem našeg naselja je parking prostor i raduje me što će nešto raditi i po tom pitanju. Činjenica je da se Prozivka gradi, da raste kao zajednica, pa je potrebno rešavati i komunalne probleme kao što su mesta za parkiranje. Ambulanta je nešto što zaista dugo čekamo, igrališta su nam generalno uređena, ali mislim da bi ih trebalo biti više. Kao jedan od problema izdvojila bih da imamo previše kockarnica u najlepšim delovima. U toku je izgradnja Pravoslavne crkve, to će doprineti da Prozivka bude još kompletnija i lepše mesto za stanovanje. Nadamo se da će u nekoj perspektivi naš kraj dobiti i još jedno zabavište, jer čujem od poznanica da je i to pitanje o kojem se treba aktivno razmišljati", kaže Marijana Sarić sa Prozivke.

Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Tokom rasprave o navedenoj tački, odbornik Robert Damjanović Čokić sugerisao je da na Prozivci, a delom i u naselju Ker, treba da se obezbedi više parking mesta i zelenih površina.

Odbornica Ljiljana Medaković je istakla da se između prodavnice "Maksi" i prostorija MZ "Prozivka" planira izgradnja više poslovno-komercijalnih objekata, dok se nedaleko od vrtića "Sanda Marjanović" planira izgradnja ambulante, za koju je opredeljeno 50,5 miliona dinara. Odbornik Bojan Šoralov je dodao da će izgradnja ambulante obradovati kako Prozivčane, tako i stanovnike MZ "Ker" čija će se ambulanta tako rasteretiti i omogućiti bolju zdravstvenu uslugu.

U usvojenom Planu precizirano je da je iza zgrada u ulicama Jo Lajoša, Nade Dimić, Promajske i Blaška Rajića predviđena izgradnja zajedničke garaže na javnom zemljištu, što će, očekuje se, rasteretiti prostor oko stambenih zgrada i omogućiti da se sačuvaju zelene površine.

Takođe, prostor između Beogradskog puta, Pazinske, Bajnatske i Izvorske ulice, gde su sada prizemne kuće, predviđen je za izgradnju još 230 stanova.

Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.