Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Mađarski hotelijer zainteresovan da na Paliću gradi hotel, investicija vredna 40 miliona evra

U Subotici će se u narednom periodu graditi fabrika betonskih elemenata i pogon za kuvanje piva, ali i hotel visoke kategorije na Paliću, rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i Skupštine Vojvodine, gostujući na RTV Panon, u jutarnjem programu Subotičkog mađarskog radija.

Izvor: Magločistač Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos, miroslav110
Foto: Depositphotos, miroslav110

Mađarski investitori su veoma zainteresovani za ulaganje u ovaj prostor jer su motivisani za napredovanje, izlazak na novo tržište, povoljniji dolazak do zaposlenih, istakao je Pastor, prenosi Magločistač.

U tom smislu, jedna od velikih investicija za koju se očekuje da bude relizovana na Paliću je i gradnja hotela na praznom placu između Muškog štranda i hotela „Prezident“ , a između Palićkog i Krvavog jezera, za šta je zainteresovan “jedan mađarski hotelijer”.

"To je realna mogućnost, za sada ne mogu biti konkretniji, ali ubrzo ćemo imati više podataka. Onog trenutka kada se tu zabode ašov, stvaraju se uslovi da Palić ponovo bude ono o čemu smo čitali u hronikama iz prošlih vremena. Ovim ulaganjem to se može dosegnuti", rekao je on.

Hotel je velika investicija, navodi on. "Ne ulazeći u detalje, mogu reći da je reda veličine 40 miliona evra, to je mamutska investicija. To je hotel visoke kategorije, sa 210 soba i pratećim sadržajima, sa otvorenim i zatvorenim kupališnim delom. On će privući goste koji inače zaobilaze Palić", rekao je on precizirajući da bi izgradnja ovako zamišljenog kompleksa mogla biti gotova u naredne dve do dve i po godine po sklapanju dogovora.

Pastor je još jednom ponovio da bi započeti avantura park, koji je prethodno rukovodstvo preduzeća Park Palić “počelo da gradi na način koji nikada do sada nije viđen”, trebalo ukloniti jer “izaziva velike probleme”.

Što se tiče akva parka, koji je po planu trebalo da bude otvoren 6. marta ove godine, Pastor je rekao da do toga neće doći jer je tražio od budžetske inspekcije Ministarstva finansija i od stučnjaka Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima da pregledaju pravne, tehničke i finansijske elemente oba projekta.

"Mi smo ga sada preuzeli i treba da znamo šta smo preuzeli, da se ne dogodi da neko smatra da smo odgovorni za ono što nismo počinili. Tu se pre svega radi o tome da završimo projekat. Prema sadašnjoj situaciji, za akva park nedostaje 392 miliona dinara. Važno je da pregledamo čitav projekat da vidimo da li toliko nedostaje, po pravilu uvek je to više. Važno je da utvrdimo kada možemo zaista da završimo ovu investiciju, i da utvrdimo ono što smatram izuzetno važnim, a to je pitanje bezbednosti tobogana. Ukoliko eventualno u izvođačkom projektu ili u realizaciji ima stvari koje se mogu videti, to sada treba da se reši“, zaključio je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.