Subotica - Društvo - B92 Lokal

Oduzeti lavić lepo napreduje – smešten u prihvatilište na Paliću

Nakon što je u stanu jednog Subotičanina policija pronašla tromesečno mladunče afričkog lava, pripadnici jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životine sredine, oduzeli su životinju, i smestili je u Prihvatilište za divlje životinje palićkog Zoološkog vrta.

Izvor: RTS Subotica
Podeli
Ilustracija: Keith Jenkinson/Shutterstock
Ilustracija: Keith Jenkinson/Shutterstock

Lavić je u karantinu i pod stalnim nadzorom veterinara.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

"Kada je stigao kod nas, bio je pomalo pothranjen, dezorijentisan, i uplašen u novoj situaciji u kojoj se našao. Međutim naš veterinar a pogotovo timaritelji zoološkog vrta Palić, potrudili su se da se odomaći kod nas što je pre moguće. Odmah smo mu promenili i ishranu, uveli mu specijalizovao mleko za mačiće, a od pre nedelju dana, veterinar je dodao i tri mesna obroka dnevno. Još dugo u karantinu svakako neće ostati, pošto trenutno radimo na tome da mu prilagodimo novi prostor, gde bi on bio blizu odraslih jedinki da bi se polako navikavao na ženke", rekla je za RTS Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta Palić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.