Novi Sad - Sport - B92 Lokal

Sajam sporta 14. oktobra u Novom Sadu

Sajam sporta, jednodnevna manifestacija, biće održan u petak 14. oktobra na Novosadskom sajmu. Tim povodom, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za medije na kojoj je najavljen program pomenutog sajma.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Pokrovitelji Sajma sporta su Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a suorganizatori Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

"Pored rapidnog razvoja grada, kada govorimo o infrastrukturi, privredi i kulturi, veoma nam je bitan i razvoj kulture tela i fizičke kulture, što je upravo i cilj Grada kao glavnog pokrovitelja ovog sajma. Ove godine uz Grad Novi Sad, kao Evropsku prestonicu kulture, sigurno dolazi i krilatica 'U zdravom telu- zdrav duh'. Promocija sporta kroz razne akcije tokom godine, njegovo omasovljavanje i dobri uslovi koje je Grad stvorio sigurno su doprineli popularnosti ove manifestacije. Veće ulaganje u sport i bavljenje sportom je svakako i ušteda zdravstvu. Nastavićemo da idemo tim putem, da promovišemo sport kao pozitivnu i zdravu kategoriju, jer je on povezan sa zdravom nacijom koja će sutra moći da odgovori svim obavezama koje će se pred njom naći", rekao je Ognjen Cvjetićanin i pozvao Novosađane da u što većem broju dođu u petak na sajam, a pogotovo decu osnovnih i srednjih škola koji su i ciljna grupa ove manifestacije.

Marko Adamović iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je rekao da će na njihovom štandu biti predstavljen projekat „Sportsko unapređenje boksa u prekograničnom regionu – krosboks, koji ovaj sekretarijat realizuje u saradnji sa mađarskom neprofitnom organizacijom DJL iz Segedina. Takođe je dodao da će posetioci biti upoznati sa projektom mapiranja kompletne sportske infrastrukture u Pokrajini kako bi se proverilo njeno stanje i omogućila bolja ulaganja u sport.

Sajam će i ove godine, pre svega, biti usmeren ka deci školskog uzrasta. Očekuju se nastupi klubova, demonstracije aktivnosti i veština, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. U sve segmente biće uključeni i oni koji su nedavno izašli iz školskih klupa, kao i stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

Jednodnevni Sajam sporta će okupiti veliki broj saveza, a prema rečima predsednika Gradskog sportskog saveza Miće Radanovića odziv je veći u odnosu na prošlu godinu i prijavljeno je učešće 115 sportskih klubova i saveza.

Svi posetioci imaće priliku da vide i upoznaju uspešne sportiste, pogledaju prikaze različitih sportova i oprobaju se u njima. Svečano otvaranje Sajma sporta planirano je za petak, 14. oktobra u 12.00 časova u hali "Master".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.