Novi Sad - Sport - B92 Lokal

Novi Sad u avgustu domaćin EP u planinskom biciklizmu

Novi Sad biće domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, koje će biti održano od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Foto: lassedesignen/Shutterstock
Foto: lassedesignen/Shutterstock

Kako je saopšteno, povodom organizacije EP, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta sastao se danas sa generalnim sekretarom Evropske biciklističke federacije Enrikom dela Kazom.

"Srbija i naš grad Novi Sad u avgustu će prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku“, izjavio je Basta nakon sastanka.

On je dodao da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, podržati ovaj veliki događaj, i izrazio uverenje da ćemo biti dobri domaćini takimičarima iz cele Evrope.

"Ova sportska manifestacija će biti održana na našoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja će evropskim mauntinbajkerima sigurno pružiti jedno lepo i ugodno takmičenje“, rekao je sekretar za sport i ponovio da je siguran da će ono biti organizovano na visokom nivou.

Enriko dela Kaza je zahvalio sekretaru Basti na današnjem prijemu i izneo neke informacije u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva.

"Na takmičenju se očekuje učešće između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje“, rekao je Dela Kaza i dodao da će ovaj sportski događaj medijski pokriti Jurovižn, te da će takmičenje biti uživo prenošeno preko Jurosporta.

On je izrazio uverenje da je ovogodišnje Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, čiji je Srbija prvi put domaćin, u dobrim rukama, te da će takmičenje biti organizovano na najbolji mogući način od strane svih koji pružaju podršku ovoj manifestaciji - Biciklističkog saveza Srbije, Balkanske biciklističke unije i drugih organizacija.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub „Novi Sad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.