Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Vučević: Beri Kalebo se gradi "velikom brzinom", centar Novog Sada biće potpuno renoviran

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da investicije u tom gradu nisu stale uprkos pandemiji korona virusa.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli

"Kada je reč o brzoj prugi, počeli su radovi kroz sam grad, ulazimo u poslednju fazu i nadam se da ćemo sledeće godine moći za pola sata da dođemo do prestonice", rekao je Vučević za TV Pink.

On je rekao da se rešavaju komunalni problemi, ali da su na stolu i dalje velike privredne investicije kao što je fabrika čokolade „Barry Callebaut“.

"Ona se gradi velikom brzinom i već na proleće ćemo imati proizvode velikog brenda koji će se proizvoditi u Novom Sadu", rekao je Vučević.

Dodaje da je grad u petoj rundi razgovora sa japanskim „Najdekom“, što znači da je Novi Sad u najužem izboru za buduću destinaciju. Ova investicija bi, kako kaže, predstavljala industrijsku revoluciju jer se radi o moćnoj i velikoj kompaniji.

Vučević je naveo i da je u petak potpisan ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije centra grada, objašnjavajući da će on biti potpuno uređen i renoviran.

"Biće novih zelenih površina, mobilijara, klupa, novih delova popločanih granitom, nove rasvete... Biće uređen ambijent ispred Srpskog narodnog pozorišta, imaćemo memorijsku traku koja će se kretati obrisima nekadašnje Jevrejske ulice, i na njoj će, na srpskom i engleskom jeziku, biti ispisani najvažniji datumi u istoriji Novog Sada", kaže Vučević.

Dodaje da su veliki gubici u turizmu, da su otkazani sajmovi, koncerti, festivali, doček Nove godine... Ipak, američki magazin „Forbs“ svrstao je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje treba posetiti nakon pandemije, a Novi Sad je označen kao srpska Atina.

"Ovo je odlična vest i, nadam se, znak da ćemo videti kraj koroni. Sve je stalo i nagoveštaj od Forbsa je znak da se svetlo na kraju tunela vidi i da će se stvari menjati i vraćati na bolje", kaže gradonačelnik za Pink.

Dodaje da je plan da violinista Stefan Milenković bude upravnik Koncertne dvorane, da osmisli program i da bude saradnik u okviru Evropske prestonice kulture.

"Njegov dolazak je snažan poziv našem narodu u rasejanju da u otažbini postoji perspektiva i pozivnica da se vrate svojoj kući", kaže Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.