Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

"Turbo kružni tok" – investicija vredna gotovo 3 milona evra

Gradnja "turbo" kružnog toka, na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara, koštaće više od 2,8 miliona evra, odnosno 336,2 miliona dinara a ta raskrsnica bi trebalo da ubrza protok saobraćaja, jer više neće biti semafora.

Izvor: Blic,021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/Dana.S
Foto: Shutterstock/Dana.S

Raskrsnicu će graditi kompanije "Put-invest", "Montop Pro", "Energotehnika-Južna Bačka" i "Tecton Geosystems", koji su bili jedini ponuđači na tenderu Uprave za gređvinsko zemljište i investicije.

U okviru radova koji će trajati 9 meseci planirano je premeštanje i rekonstrukcija dela kanalizacione i vrelovodne mreže, javne rasvete i druge komunalne infrastruktre na ovoj lokaciji. Osim toga, zbog izgradnje raskrsnice biće posečeno devet stabala na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara.

Takođe, nova "turbo" kružna raskrsnica će u svom središtu imati spomenik, najverovatnije Nikoli Tesli, što nije obuhvaćeno ovim radovima.

Ideja o kružnom toku na raskrsnici Fruškogorske i bulevara stara je nekoliko decenija. Projekat je pokrenula aktuelna gradska vlast 2016. godine, te se najpre govorilo o tome da će imati "muzičku" fontanu, po ugledu na onu iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.