Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Nemci, Japanci i - Piksi: Vučić o velikim planovima za Novi Sad

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju iz Japana u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

"Karta od Beograda do Novog Sada koštaće 1.000 dinara"

Vučić je, na TV Prva, kazao da će prvo 7. marta biti predstavljena jedna velika nemačka investicija u Novom Sadu, a onda oko 7. ili 9. aprila biće potpisan ugovor sa velikom japanskom kompanijom o investiciji, ponovo u glavnom gradu Vojvodine.

Kako je prethodno nezvanično potvrđeno za B92.net, japanska kompanija Nidek, proizvođač električnih motora, već je registrovala firmu u Srbiji. Dolazak ovog giganta najavljivan je kao "revolucija u reindustrijalizaciji" Novog Sada, a navodno bi kompanija trebalo da uloži oko 1,9 milijardi dolara u izgradnju fabrike.

"To su fantastične stvari", naglasio je on.

Vučić je, upitan da li su mu draže pohvale stranih medija ili, na primer, Dragana Stojkovića Piksija, kazao da je jasno da su mu bitnije pohvale Piksija.

"Ja sam s njim razgovarao i on je došao na otvaranje fabrike Tojo tajers. Tojo tajers je japanski gigant koji je došao u Srbiju", naglasio je on.

Ukazao je da je, dok je bio u opoziciiji, bio na studijskom putovanju u Japanu, iu da je mnogo mogao da nauči o toj zemlji, divi se koliko rade, i obišao mnoge fabrike.

"Piksi je oduševljen, jer zna šta znači Japan", dodao je on.

Vučić je istovremeno primetio da je malo afirmativnih stvari u našim medijima, apostrofirajući recimo Beograd na vodi kao najlepšenm gradilištu u jugoistočnoj Evropi ili "fantastičan Narodni muzej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.