Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Vučević: Dnevno između 300 i 500 novoinficiranih u Novom Sadu

Situacija u Novom Sadu je i dalje veoma teška i izazovna i došli smo do skoro hiljadu pregleda dnevno u kovid ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu, izjavio je gradonačelnik Novog Sada.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Foto: Epa, Jerome Favre
Foto: Epa, Jerome Favre

On je rekao da je pritisak na zdravstveni sistem veliki i da Dom zdravlja radi 24 sata, bez prestanka.

"Dnevno imamo između 300 i 500 novoinficiranih, iako poslednjih dana vidimo da nemamo dodatno povećanje ovog broja, svakodnevno registrujemo visoke brojke. Očigledno da sada ulazimo u momenat kada će se lomiti "utakmica na terenu". Važno je da građani razumeju da smo svi deo rešenja problema i mislim da većina to i shvata", rekao je Vučević gostujući u emisiji "Svitanje" na TV Pink.

Proglašenje vanredne situacije je, kako je rekao, crveni alarm i jasan znak stanovnicima Novog Sada da je situacija kritična.

"Ne želimo da sprovodimo kažnjavanja, ali ako neko ugrožava sebe, druge i naš zdravstveni sistem, biće sankcionisan", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Na pitanje hoće li Novosadski sajam postati kovid bolnica, Vučević je odgovorio da to trenutno nije u planu, ali da u slučaju potrebe može da se realizuje za 24 sata uz pomoć Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.