Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

U Novom Sadu još 206 osoba zaraženo koronom

U Novom Sadu je u protekla 24 časa kovid19 utvrđen kod još 206 osoba, što je 39 manje nego juče.

Izvor: 021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Depositphotos, vanploy
Foto: Depositphotos, vanploy

Istovremeno, u Vojvodini je ovaj virus utvrđen kod još 713 osoba, što je 146 manje nego juče, prenosi 021.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 8.766, dok ih je u Novom Sadu 2.667, što je povećanje za 126 u odnosu na juče. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao vanrednu. U ovom trenutku na teritoriji 39 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji šest opština. To su opštine Titel, Beočin, Žitište, Bač, Kanjiža, i Irig.

Kada su u pitanju kovid pacijenti na bolničkom lečenju u nekoj od zdravstvenih ustanova u Novom Sadu, ukupan njihov broj je trenutno 240, što je 13 pacijenta više u odnosu na juče. Ukupno se na respiratorima nalazi njih 19, dok ih je juče bilo 17.

Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine se trenutno leče 183 kovid pacijenta, od kojih je 13 na respiratorima. U Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici je 57 kovid pacijenata, od kojih je šestoro na mehaničkoj ventilaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.