Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novi Sad: Otvorena izložba slika dece sa autizmom u TC "Promenada"

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je obeležavanju 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u TC „Promenada“ gde je upriličena izložba slika dece sa autizmom iz udruženja „Društvo za osobe sa autizmom Novog Sada“ i humanitarna berza knjiga „Volim knjige“.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Izložbu je organizovalo Udruženje „Život kao inspiracija“ u okviru projekta „Provodim dan - kako najbolje znam!“ podržanog od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za mlade Grada Novog Sada, saopštio je Grad.

"Danas kad obeležavamo 3. decembar - Međunarodni dan osoba sa invaliditetom izuzetno je važno da svi zajedno skrenemo pažnju javnosti na njih, njihovo uključivanje u svakodnevni život, i da pre svega utičemo na smanjivanje diskriminacije. S druge strane, pravilnim odnosom prema takvim ljudima, u smislu jedne podsticajne klime, kako u porodici, tako i šire, pozitivno delujemo na njihov razvoj i uklapanje u društvenu sredinu. Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku i nastoji da u punoj meri pruži podršku svima koji se bave obezbeđivanjem boljih uslova za život osobama kojima je potrebna dodatna podrška", rekla je Ljiljana Koković i dodala da će Grad i u buduće podržavati projekte čiji je krajnji cilj pružanje jednakih šansi za sve.

Predstavnica Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Julijana Stanisavljević je rekla da je cilj obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom da se akcijama, kao i institucionalnim delovanjem, doprinese boljem položaju osoba s invaliditetom. Ona je takođe dodala da osobe sa invaliditetom imaju podršku ovog Sektora svih 365 dana u godini.

Otvaranje izložbe je obeleženo i nastupom flautista, učenika Muzičke škole „Isidor Bajić“ Katarine Teofanov i Uroša Grbića, kojima se pridružio i Robert Gabdrakipov saksofonista, iz Društva za podršku osobama sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.