Novi Pazar - Politika - B92 Lokal

Otvaranje konzulata Turske "istorijski događaj" za Novi Pazar - dovođenje investitora najvažniji cilj

U Gradskoj kući u Novom Pazaru održan je sastanak gradonačelnika Nihata Biševca i njegovih saradnika sa generalnim konzulom Turske u Novom Pazaru, Bašarom Bašolom.

Izvor: rtvnp.rs Novi Pazar
Podeli
Foto: ollirg/Shutterstock
Foto: ollirg/Shutterstock

Najvažnija misija tog diplomatskog predstavnbištva biće dovođenje turskih investitora u ovaj kraj ali i realizacija projekata u drugim oblastima, rekao je konzul Bašol.

“Gradonačelnik i njegovim tim su nam puno pomogli u procesu otvaranja konzulata i ovim prilikom im se javno zahvaljujem. Sve relevantne institucije iz Turske su zainteresovane za ulaganje u Novi Pazar i mi smo u stalnoj komunikaciji sa gradonačelnikom po tom pitanju. Ja sam petnaest godina diplomata, boravio sam u različitim zemljama ali prvi put imam osećaj kao da sam kod kuće. Od strane vlasti Srbije i braće u Sandžaku dočekan sam neverovatno”, rekao je konzul Bašol, a prenosi rtvnp.rs.

Za gradonačelnika Nihata Biševca otvaranje konzulata Turske istorijski je važan događaj za ovaj grad, Sandžak i državu.

“Otvaranje konzulata Republike Turske u Novom Pazaru je rezultat sve boljih odnosa dve zemlje i dva predsednika. Veliki doprinos takvim odnosima dali su Bošnjaci u Sandžaku i Bošnjaci poreklom iz našeg kraja koji žive u Turskoj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.