Novi Pazar - Politika - B92 Lokal

Nastavljena sednica u Novom Pazaru: Odlučuje se o komunalnoj miliciji, povećanju cena

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara nastavili su danas sednicu, na kojoj će odlučivati o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu, a biće razmatran i zahtev “Gradske čistoće” da se za 10 odsto povećaju cene za iznošenje komunalnog otpada.

Izvor: Radio Sto plus Novi Pazar
Podeli
Foto: Shutterstock/Red in
Foto: Shutterstock/Red in

Pročitajte još:

Burna rasprava i dve incidentne situacije: Za devet sati rasprave, usvojene četiri tačke dnevnog reda

Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.

Jučerašnje zasedanje obeležile su incidentne situacije, burne rasprave i nekoliko pauza, a razmatranje tačaka dnevnog reda počelo je posle skoro šest sati od početka sednice.

Sednica je trajala 12 sati, tokom kojih su razmatrane i usvojene samo četiri od ukupno 55 tačaka dnevnog reda, među kojima je i izmena dopune generalnog urbanističkog plana za Šutenovac kako bi se omogućila izgradnja osnovne škole u tom naselju.

Odbornici vladajuće većine odbili su da se u dnevni red uvrste predlozi opozicije da se raspravlja o bezbednosti u gradu, infrastrukturnim projektima, jednakoj nacionalnoj zastupljenošću u javnim institucijama, zločinima u Sandžaku, radu lokalne samouprave, osnivanju privrednog suda i drugim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.