Novi Pazar - Ekonomija - B92 Lokal

Još jedan vrtić u Novom Pazaru: Ministarstvo obezbedilo 170 miliona dinara

Na proleće sledeće godine u novopazarskom naselju Ćukovac, u blizini sadašnjeg vrtića "Naše dete", počeće izgradnja novog, modernog obdaništa, najavljeno je iz lokalne samouprave.

Izvor: Novosti Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, Hannamariah
Ilustracija: Depositphotos, Hannamariah

Šef Odseka za razvoj i realizaciju projekata Gradske uprave Novog Pazara Faruk Suljević kaže da je projektno-tehnička dokumentacija završena, a svi pripremni poslovi okončani.

"Novi vrtić će imati tri puta veće smeštajne kapacitete od postojećeg koji više ne može da zadovolji potrebe za smeštaj dece iz ovog dela grada. A taj problem je baš evidentan u ovom naselju u kojem je u poslednje vreme izgrađeno nekoliko višespratnica", navodi on.

Vrednost izgradnje novog obdaništa je oko 170 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Novi vrtić biće izgrađen u slobodnom delu parcele na kojoj se nalazi sadašnji vrtić, a kada bude završen i pušten u rad, stari objekat će biti porušen kako bi na njegovom mestu bilo uređeno dvorište", dodaje Suljević.

Sadašnji vrtić "Naše dete" izgrađen je 1977. godine, a njegov kapacitet je oko 500 mališana, pišu Novosti.

U sklopu Predškolske ustanove "Mladost" na teritoriji Novog Pazara funkcioniše pet vrtića, a uskoro se očekuje puštanje u rad i obdaništa u naselju Šestovo koje je izgrađeno pre nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.