Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Štete od poplava u Novom Pazaru još uvek se saniraju: Iz Turske stigle muljne i vodene pumpe FOTO

Da se prijatelji najbolje poznaju u muci još jednom je dokazano na praktičnom primeru koji stiže iz Novog Pazara.

Izvor: RINA Novi Pazar
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile ovaj grad iz ambasade Republike Turske na čelu sa ambasadorom Ambasadorom Hamijem Aksojem gradskoj upravi uručili su donaciju u vidu pet muljnih pumpi, 10 vodenih pumpi, 15 sušilica, oko 100 pari čizama i kabanica.

"AFAD je institucija sa kojom se mi ponosimo jer veoma brzo reaguje u ovim situacijama, oni su ovde izvršili istraživanje šta je sve potrebno i deo te pomoći je stigla, takođe su posetili Sjenicu i Tutin, gde su takođe napravili studiju o potrenoj pomoći", kazao je ambasador Aksoj.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović izrazio je zahvalnost na ukazanoj pomoći i istakao da su skoro sve turske institucije brzo reagovale nakon vesti da su Novi Pazar pogodile katastrofalne poplave i izrazio očekivanje da će se prijateljski odnosi nastaviti i u budućnosti.

"Ovo je zlatno dona srpsko-turske saradnje. Prošle godine otvoren je i put Novi Pazar - Tutin koji je izgradila naša kompanija Tašjapi, takođe turska kompanija radi i na putnom pravcu Ivanjica – Sjenica i Varda – Požega, verujem da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. Radi se i na uspostavljanju saradnje između turskog AFADA i Sektora za vanredne situacije Republike Srbije", naveo je Aksoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.