Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Jednoglasno: Formirana komunalna milicija u Novom Pazaru

Glasovima odbornika vladajuće većine i opozicije Skupština Novog Pazara usvojila je danas Odluku o formiranju komunalne milicije, koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave.

Izvor: Beta Novi Pazar
Podeli
Ilustracija: ChiccoDodiFC/ Shutterstock
Ilustracija: ChiccoDodiFC/ Shutterstock

Odeljenje komunalne milicije imaće načelnika i 15 milicajaca, a lokalna samouprava uskoro će raspisati konkurs za izbor kandidata koji će biti upućeni na obuku, ukupno 400 sati teorijske i praktične nastave.

Posao komunalnih policajaca biće da održavaju komunalni red, sprečavaju bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kao i da kontrolišu održavanje čistoće, suzbijanje nelegalno obavljenih delatnosti, nadziranje javnog prevoza, zaštita životne sredine i kulturnog dobra.

Njihova ovlašćenja biće i da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da obavljaju audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje i drugog.

Odbornici su usvojili i odluku o povećanju komunalnih taksi za teretna, putnička, vučna i druga vozila, koja je usaglašena sa prosečnom zaradom ostvarenom od januara do avgusta prošle godine na području Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.