Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Dan bez preminulih u Novom Pazaru

U Opštoj bolnici Novi Pazar prethodnog dana nije bilo preminulih od posljedica bolesti izavane infekcijom COVID-19. Na bolničkom liječenju bilo je 108 oboljelih, a u covid ambulanti Doma zdravlja je bilo znatno manji broj onih koji su se javili na pregled.

Izvor: snews.rs Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos/Surabky
Foto: Depositphotos/Surabky

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP 29. aprila 2021. je bilo 14 novih prijema (Novi Pazar 11, Raška 2, Tutin 1), a 11 pacijenata je otpušteno sa bolničkog liječenja.

Transportovanih nije bilo, dvoje su na respiratorima , a četvero na kisoničku potporu (high-flow).

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar bilo je 107 ( 67 prvih i 101 kontrolna) pregleda. Urađena je 101 laboratorijska analiza, 67 RTG (snimaka), 48 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 10 bilo pozitivno, kao i 57 PCR testova.

Na Infektivnom odjeljenju je bilo 28 hospitalizovanih, Grudnom odjeljenju 29, ORL 15, Respiratornoj jedinici 2, Internom odjeljenju 1 i Privremena bolnica Novopazarska banja 33, ukupno 108 bolničkih pacijenata.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 148 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.