Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Burna rasprava i dve incidentne situacije: Za devet sati rasprave, usvojene četiri tačke dnevnog reda

Skupština Novog Pazara usvojila je danas odluku o donošenju četvrte izmene i dopune generalnog urbanističkog plana za Šutenovac kako bi se omogućila izgradnja osnovne škole u tom naselju.

Izvor: Radio Sto plus Novi Pazar
Podeli
Foto: Depositphotos/ollirg06
Foto: Depositphotos/ollirg06

Za skoro devet sati, odbornici su razmatrali još tri tačke, među kojima su odluka o formiranju Komisije za planove i Pravilnik o uslovima, postupku i načinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku.

Skupštinsko zasedanje obeležile su burne rasprave, dve incidentne situacije i nekoliko pauza, a razmatranje tačaka dnevnog reda počelo je tek posle skoro šest sati od početka sednice, prenosi Radio sto plus.

Odbornici vladajuće većine odbili su da se u dnevni red uvrste predlozi opozicije da se raspravlja o bezbednosti u gradu, infrastrukturnim projektima, jednakoj nacionalnoj zastupljenošću u javnim institucijama, zločinima u Sandžaku, radu lokalne samouprave, osnivanju privrednog suda i drugim temama.

Skupština će raspravljati o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu, a biće razmatran i zahtev “Gradske čistoće” da se za 10 odsto povećaju cene za iznošenje komunalnog otpada.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.

Iako je Skupštini prvobitno bilo predloženo da razreši dosadašnjeg člana Gradskog veća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izabere novog većnika, o te dve tačke se neće raspravljati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.