Niš - Sport - B92 Lokal

Sređuje se teren na kom je svoje prve fudbalske korake načinio Piksi

Dok je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u Kataru, gde se održava Svetsko prvenstvo, u Pasi Poljani, njegovom rodnom mestu u Nišu, počelo je sređivanje terena, gde je upravo on načinio prve fudbalske korake u tadašnjem klubu "Pobeda".

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Foto: Depositphotos/Krivosheevv
Foto: Depositphotos/Krivosheevv

Ovo igralište zaraslo je u korov, golovi su zarđali, a meštani su od njega napravili pravu deponiju. Ni kluba više nema, pa su mladi iz ovog kraja prinuđeni da fudbal treniraju u susednim selima. Ova slika će prema najavama predsednika GO Palilula Bratislava Vučkovića biti promenjena, a Pasipoljanci će ponovo dobiti priliku da ovde zaigraju fudbal, pišu Niške vesti.

On je istakao da je najpre potrebno ukloniti na tone otpada koji se trenutno tamo nalazi, a onda će se krenuti sa sanacijom terena. Pomoć će pružiti JKP "Mediana", ali i privrednici sa teritorije GO Palilula.

Šut, razni otpad, građevinski materijal, se gomilao na ovom terenu preko 30 godina. Igralište je za sve to vreme bilo van funkcije, a stanovnici Pasi Poljane bez kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.