Niš - Ekonomija - B92 Lokal

Želite promene u ulici, naselju, gradu? Za najbolje ideje obezbeđena sredstva

Lokalna Fondacija Niš (LFN) otvorila je prvi konkurs za podršku najboljim idejama građana. Na ovaj način LFN želi da pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju i gradu. Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se od minimalnih 20.000 dinara do maksimalnih 120.000 dinara po projektu. Konkurs traje do 31. marta.

Izvor: Naissus.info Niš
Podeli
Foto: Bojan Zivkovic/Shutterstock
Foto: Bojan Zivkovic/Shutterstock

Ovim konkursom, LFN podržava inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u našoj zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta, saopštavaju iz Lokalne fondacije Niš, prenosi Nassus.

Ističu da ovim konkursom podržavaju inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u našoj zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta.

“Za dobijanje sredstava mogu da se prijave udruženja građana i neformalne grupe koje pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti, zastupaju opšte interese svoje zajednice, deluju na teritoriji Grada Niša, i koje ne postoje duže od 10 godina”, navode iz Lokalne fondacije Niš.

Pojašnjavaju da pod neformalnim grupama podrazumevaju grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane.

“Verujemo da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima. Konkurs Lokalne fondacije Niš otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju našeg okruženja”, navode iz LFN.

Za njih, kako kažu, zajednicu čine građani i građanke okupljeni oko zajedničkih vrednosti, potreba, interesa, problema, koji razvijajući osećaj pripadnosti zajednici preduzimaju zajedničke akcije.

“Oblasti koje smo zajedno sa našim sugrađanima i sugrađankama prepoznali su: Obrazovanje, Kultura, Javni prostori, Sport i Umetnost. Ovo vas ne sprečava da podnesete ideju i iz drugih oblasti značajnih za naš grad. “,navode iz LFN.

Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se od minimalnih 20.000 dinara do maksimalnih 120.000 dinara po projektu, a projekat može najduže da traje do 6 meseci.

Zaintersovane pozivaju da svoju ideju predstave popunjavanjem LFN Formulara na sajtu Fondacije, na adresu info@fondacijanis.rs do 31. marta 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.