Niš - Ekonomija - B92 Lokal

Oko 5.500 Nišlija komunalna dugovanja otplaćuje na rate

U 2020.godini ugovore o reprogramu dugovanja prema JKP Objedinjena naplata sklopilo je oko 5.500 Nišlija. Svi oni koji su potpisali ugovore redovno izmiruju svoje obaveze kaže direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović, prenosi Jugpress.

Izvor: Jugpress Niš
Podeli
Foto: Depositphotos, lofilolo
Foto: Depositphotos, lofilolo

"Sugrađanima smo ponudili reprogram dugovanja koji je do sada bio najpovoljniji. Ugovorene rate potpisnici ugovora redovno izmiruju a veliki broj njih uz ratu za dug redovno izmiruje i redovne mesečne račune", kaže Jelena Stojanović.

Dodaje da je reprogram dugovanja imao za cilj da svi oni građani koji su dugovali za komunalne uslige dođu do stepena redovnog plaćanja. "Uz pomoć rata oni polako isplaćuju svoja zaostala dugovanja što puno znači i njima i nama", dodaje Stojanović.

Reprogram se odnosio i na sve one koji se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad.

"Potpisivanje ugovara za njih je trajalo do 31. decembra prošle godine. Ljudi su se odazvali našem pozivu, neki od njih su i reprogramirali ugovore od ranije koje nisu mogli da ispoštuju iz nekog razloga", ističe Jelena Stojanović.

Da li će akcija reprogramiranja dugovanja za komunalne usluge nastaviti i u ovoj godini ostaje da se vidi. Ukoliko ga bude građani će biti obavešteni o tome, piše Jugpress.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.