Niš - Ekonomija - B92 Lokal

Grad Niš oglasio licitaciju za 55 poslovnih prostora koja izdaje u zakup

Grad Niš je javnim pozivom za nadmetanje oglasio licitaciju za zakup 55 poslovnih prostora čiji je vlasnik ili suvlasnik. Na teritoriji grada nalazi se 38 lokala, dok je preostalih 17 na seoskim područjima.

Izvor: Naissus info Niš
Podeli
Foto: Shutterstock/Gold Picture
Foto: Shutterstock/Gold Picture

Zainteresovani građani moći će da licitiraju za neki od poslovnih prostora čije se početne cene po metru kvadratnom kreću od 160 dinara za seoska područja, do nešto više od 3.000 dinara, koliko vredi iznajmljeni kvadrat u centru grada, piše Naissus Info.

U oglasu koji je istaknut na sajtu Grada stoji da se prostori izdaju na period od pet godina. Ipak, oni lokali koji su u procesu restitucije izdavaće se najduže do donošenja pravosnažnog rešenja Agencije za restituciju o vraćanju imovine bivšem vlasniku.

Izlicitirana cena se umanjuje prema komunalnoj opremljenosti, vrsti, nameni i površini poslovnog prostora, za poslovne prostore, koji su delimično komunalno opremljeni mesečna zakupina se umanjuje za čak 25%, a za neke lokale zainteresovani će morati da plate i zaostala dugovanja za struju koja u jednom lokalu prelaze čak 400.000 dinara.

Poslednji rok za prijavu je 27. januar, a licitacioni korak iznosi 100 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.