Niš - Društvo - B92 Lokal

"Zaslužio je Panta ulicu, ali i naziv jedne tribine"

Zahvaljujući producentu Oliveru Paunoviću i njegovoj produkciji iz Niša, legendarni golman Dragan Pantelić neće biti zaboravljen.

Izvor: Niške vesti Niš
Podeli
Ilustracija: Marko88/Shutterstock
Ilustracija: Marko88/Shutterstock

Snimljen je dokumentarni film o ovom čuvenom sportisti koji će ostati kao večiti trag za sve buduće generacije, bilo da se bave sportom ili ne, pišu Niške vesti. Paunović smatra da Pantelić zaslužuje da ima i ulicu, ali i da se jedna tribina na Čiru nazove baš po njemu.

O ovim inicijativama razmišlja već duže vreme, a da će sada i da podnese zahtev nadležnoj službi odlučio je na dan slave, Svetog Stefana, koju je obeležavao i Dragan Pantelić.

"Danas je veliki praznik. Pravoslavna crkva, drugog dana po Božiću, molitveno se seća Svetog prvomučenika – arhiđakona Stefana. To je ujedno slava mojih predaka ali i slava velike fudbalske legende iz Niša Dragana Pantelića. Na današnji dan pokrećem inicijativu da Dragan Pantelić Panta dobije ulicu u Nišu… I to baš tamo gde je voleo najviše da boravi, na svom ranču u naselju Malča na teritoriji gradske opštine Pantelej. Ovih dana podnosim zahtev nadležnoj službi. Zaslužio je naš Panta i ulicu, ali i naziv jedne tribine na Čairu", istakao je nedavno Oliver Paunović.

Producent je kroz dokumentarni film "Broj 1", stvorio svojevrstan dokument vremena, koji će mladim ljudima koji ulaze u svet vrhunskog sporta sigurno biti podstrek i putokaz kako neko ko je potekao iz malog mesta može da dopre do šampionskih visina.

Pantelić je od posledica kovida preminuo 20. oktobra u niškom Univerzitetskom kliničkom centru. Za Radnički je branio od 1971. do 1981. godine, a za to vreme je upisao 421 utakmicu i postigao 23 gola. Za niški klub je 12 puta branio i u sezoni 1984/85 kada je postigao i jedan gol. Ostaće upamćen po čuvenom golu kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom.

Tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću dao gol iz svog šesnaesterca. Bio je predsedink Radničkog od 1997. do 2001 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.