Niš - Društvo - B92 Lokal

Masovna imunizacija počela i u Nišu VIDEO/FOTO

Danas je i u Nišu počela masovna imunizacija građana.

Izvor: B92, Tanjug Niš
Podeli
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Gradonačelnica Sotirovska se takođe danas vakcinisala, kao i dr Branislav Tiodorović.

"Bez obzira na to što su mi lekari utvrdili veliki broj antitela, odlučila sam da primim vakcinu i to kinesku. Mislim da je to, posle svega kroz šta je Niš prošao i velikog broja zaraženih i umrlih, bila moja građanska dužnost", rekla je Sotirovski novinarima nakon vakcinacije u Domu zdravlja u Nišu.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Navela je da je Niš dobio 5.100 kineskih vakcina i da se očekuje da dobiju i rusku vakcinu, te podsetila da su građani vakcinisani Fajzerovom vakcinom u Kliničkom centru i drugim zdravstvenim ustanovama, kao i u pojedinim ustanovama socijalne zaštite.

"Mislim da smo na dobrom putu da se masovno odazovemo imunizaciji jer nam je to kao kolektivu neophodno, s obzirom na to da smo imali i imamo velikih problema sa koronom", rekla je Sotirovski.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Istakla je da je Dom zdravlja, zajedno sa Gradom Nišom, organizovao punktove za vakcinaciju kojih za sada, dodala je, ima šest.

"Ako bude većeg interesovanja biće ih 43, koliko smo spremili", rekla je Sotirovski i dodala da se punktovi nalaze u svih pet gradskih opština, na mestima do kojih je lako doći.

Istakla je da je važno što je Srbija uspela da pribavi veliki broj vakcina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.