Leskovac - Sport - B92 Lokal

Stadion u Leskovcu dobija ime heroja sa Košara?

U toku je anketa - kako će se zvati novi stadion u Leskovcu?

Izvor: sportal.rs Leskovac
Podeli
Foto: lassedesignen/Shutterstock
Foto: lassedesignen/Shutterstock

"Na Fejsbuk stranici i porukama na toj stranici, kao i portalu Jugmedie svoje predloge za ime novog fudbalskog stadiona u Leskovcu dala su predloge, do momenta objavljivanja ovog teksta, 1002 čitaoca. Nismo u obzir uzimali predloge na drugim profilima, budući da je naš poziv za predloge podeljen 1.200 puta (broj na sajtu ispod teksta)", navodi JuGmedia.

Na osnovu tih predloga stvorena je lista 10 najpredlaganijih imena, prenosi Sportal.rs.

"Ta lista iznenadila je članove naše redakcije, ali i mnoge prijatelje, budući da su 10 prvih predloga ušla i dva političara. Mi ne znamo da li su predlagači bili ozbiljni ili nisu, no naša je dužnost da ne prekrajamo rezultate. Ono zbog čega žalimo jeste što su nekada popularni fudbaleri ostala ispod radara čitalaca, kao na primer Božidar Stefanović Boškica", navodi se, uz napomenu da je akcija pokrenuta bez dogovora sa vlastima.

"No, vi poštovani čitaoci glasajte, jer, svi mi samo izvršavamo svoju građansku dužnost. Stadion se završava. On je tu, bez obzira što su neki hvalili taj potez, drugi kritikovali. Već sada se vidi da će Leskovac imati najmoderniji stadion u Srbiji", dodaje se, a u anketi je ubedljivo vođstvo preuzeo Radoš Cerović, fudbaler koji je poginuo na Košarama.

U trenutku objavljivanja teksta, ovako izgleda lista samog vrha:
Radoš Cerović (fudbaler poginuo na Košarama) (43%, 904 gl.)
Dubočica (po FK Dubočica) (25%, 516 gl.)
Svetozar Zare Trajković (bivši fudabler) (12%, 257 gl.)

Na fejsbuku postoji i peticija za Radoša Cerovića. On je poginuo kao heroj sa Košara i vojnik 63. padobranske brigade 28. jula 1998. godine u borbi protiv albanskih terorista. Bio je i prvotimac Dubočice.

"Pored toga što je bukvalno ostavio svoje srce na terenu za Srbiju na Košarama, Radoš je isto tako ostavljao srce na terenu igrajući fudbal za leskovački klub Dubočica kao njen prvotimac. Pre dve godine u Leskovcu je odigrala memorijalna utakmica u Radoševu čast na starom stadionu Dubočica i to je prvi put da Leskovac pomene Radoševo ime na ovakav način. Inicijative za dodelu imena ulice u njegovom rodnom gradu nije bilo, evo već 22 godine od njegove pogibije. Ovu počast odali su mu veterani 63.padobranske brigade iz Niša, kojima se zahvaljujem u ime Radoševe porodice i prijatelja, na čiju inicijativu je grad Niš dao ime ulici po leskovačkom heroju Radošu Ceroviću. Dajući časno ime Radoša Cerovića budućem leskovačkom stadionu činimo mnogo za našu decu i nove naraštaje zato što Radoš kao sjajan fudbaler i student DIF-a može i treba da služi kao primer našoj deci. Ne dozvoleći da se zaboravi njegovo herojsko delo, čuvamo čast i ponos budućim pokolenjima jer ako ne poznajemo svoju prošlost, ne možemo imati ni budućnost. Svi učestvujemo u pisanju istorije, neko potpisom a neko životom. Hvala svima unapred na potpisanoj peticiji. Slava heroju Radošu Ceroviću Ceri", navodi se u peticiji koju je pokrenula Marija Golubović na Fejsbuku, uz više od 1.200 potpisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.