Leskovac - Sport - B92 Lokal

Leskovac bogatiji za još jedan sportski klub

Nedavno je Leskovac postao bogatiji za još jedan rukometni klub, jer je sa radom počelo Rukometno sportsko udruženje "Vukovi 22".

Izvor: jugpress.com Leskovac
Podeli
Foto: nikolaskus/Shutterstock
Foto: nikolaskus/Shutterstock

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Predsednik kluba Nemanja Dimitrijević, kaže da je ideja osnivanja bila da se omogući igračima iz Leskovca da igraju u svom gradu, da ne moraju da svoju karijeru grade negde drugde.

"Mislim da ovde ima dovoljno mesta za sve. Priču smo pokrenuli iz čistog entuzijazma i volje igrača, bukvalno se skupilo nas 20-ak i pokrenuli smo klub. Finansiramo se sami, treniramo u hali SRC 'Dubočice'. Imamo dva termina i smatramo da nam je to za sada dovoljno. Problem je početak treninga, ali se nekako uklapamo, s obzirom da su naši igrači zaposleni ili studiraju", rekao je on.

Rukometaši "Vukova 22" su krenuli i sa prvenstvenim nadmetanjima. Takmiče se u Drugoj ligi istok, B grupa. Veruju da mogu da na kraju sezone budu u samom vrhu, a svoj optimizam potkrepljuju i pobedom u prvom kolu u Pirotu, prenosi portal Jugpress.

"Nadamo se da će nam prva sezona biti uspešna, a želja nam je da od sledeće godine pokrenemo i školu rukometa. Nadu za dobre rezultate gajimo i zbog toga što nam je treneri Bojan Trajković i Ljubomir Dunđerović, iza koga je veliko rukometno iskustvo", dodao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.