Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Otvoren tržni centar u Leskovcu: Na 5.500 kvadrata biće i najsavremenija kuglana u regionu

U centru Leskovca otvoren je danas prvi šoping centar zatvorenog tipa – Sajam na mestu nekadašnje leskovačke šajkače, izgrađene davne 1959. godine.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

To je druga građevina na svetu izgrađena u ovakvom obliku, koju povezujemo sa čuvenom srpskom kapom - šajkačom. Prva građevina ovog tipa je podignuta u Sjedinjenim Držvama.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je prisustvovao otvaranju ovog šoping centra, čestitao vlasnicima i tom prilikom istakao: "Zgrada mesta na kojem su se nekad održavale razne manifestacije, leskovački sajam, zauzima jedno od najlepših mesta u gradu. Smešten u samom centru, pored leskovačke gimnazije i preko puta zgrade Narodnog pozorišta, dugo je, budimo iskreni, naruživao ovaj deo Leskovca. Zahvaljujući investiranju lokalnih preduzetnika, a uvek sam govorio da gradu najviše mogu podariti njegovi stanovnici, što obnova ovog nekadašnjeg simbola dokazuje, ovde je, iz jednog zapuštenog prostora izrastao veleletni, moderan objekat sa sačuvanim konturama nekadašnjeg sajma, novi centar grada, koji će od danas, siguran sam, biti jedno od omiljenih mesta okupljanja naših sugrađana", izjavio je Cvetanović, objavljeno je na sajtu Grada Leskovca.

Na površini od 5500 kvadratnih metara u ponudi će se naći 20 različitih brendova, restoran brze hrane, apoteke, supermarket, parfimerije. Neki brendovi, poput Piazza Italia koja prodavnicu otvara februara naredne godine, će se prvi put naći na jugoistoku Srbije.

Posebna pažnja je posvećena deci i mlađim sugrađanima, te se na poslednjem spratu nalazi jedna od najvećih igraonica i najsavremenija kuglana u regionu.

"Motel Atina sada je najmoderniji akvapark, do hotela Beograda, koji je sada jedan od najmodernijih hotela Leskovac, i evo sada poslednji, ali možda i najvažniji simbol grada – Sajam", naglasio je gradonačelnik, "zahvaljujući lokalnim privrednicima, postaje centar dešavanja juga Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.