Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Kasne radovi na Gradskom trgu u Leskovcu, problem nabavka materijala

Direktor JP "Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić izjavio je da je, povodom kašnjenja radova na izgradnji Gradskog trga ovo preduzeće izvođaču radova više puta upućivalo razne dopise.

Izvor: Jugpress Leskovac
Podeli
Foto: djphotographics/Shutterstock
Foto: djphotographics/Shutterstock

"Pišemo i danas, na zajedničkom smo zadatku, a cilj nam je da ti radovi budu završeni i da to što manje košta. Grad je već uputio prema izvođaču dopis, nismo zadovoljni dinamikom radova, a imamo najave da će u toku ove nedelje doći do nabavke materijala i nastavka radova. Nismo zadovoljni, nije to dobro ni za nas ni za građane. Predložićemo i raskid ugovora, videćemo kako će na kraju biti", rekao je Nikolić, prenosi Jugpress.

Nikolić je dodao da je grad uradio sve ono što je bilo u njegovoj nadležnosti.

"Radovi su počeli kako valja, gradilište je bilo ograđeno, obeleženo, ispoštovani su svi propisi i u nekoliko prvih meseci, odnosno do vanrednog stanja dinamika radova je poštovana. Posle toga je došlo do zastoja, problema.."

Kako kaže, već su u septembru mesecu prošle godine pokrenuli priču o raskidu ugovora, koji nije jednostavan, a posle toga su ubrzani radovi.

"Kroz konkursnu dokumentaciju je traženo 15 radnika, oni su ih imali i više, bilo je dovoljno materijala, desilo se popločavanje, ozelenjavanje, sadnja drvoreda, ugradnja ivičnjaka, radovi na fontani i pozornici, dosta toga je urađeno. Onda je opet došlo do zastoja. Svo vreme i preduzeće i nadzor i grad imamo na umu šta je najbolje za nas, preko 20 dopisa je otišlo iz samog preduzeća, 13 vezano za dinamiku… Mnogi od njih su urodili plodom."

Nikolić je rekao i da je problem kod izvođača nabavka materijala.

"Njegov je problem kako će nabaviti materijal, a problem je granit, šljunak, drobljeni kameni agregat, beton koji se tiče pozornice, fontane, trenutno nema ugrađenog ivičnjaka… nije problem u materijalu, nego u izvođaču koji to ne nabavlj na vreme. Inače, Grad Leskovac ne daje avans ni jednom preduzeću. Kada se ispostavi situacije, onda ide plaćanje. mi trenutno na gradilištu imamo radove koji su izvedeni u vrednosti od osam miliona i koji nisu plaćeni izvođaču. Do sada je za izvedene radove plaćeno oko 62 miliona dinara."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.