Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

JKP "Grdelica" kupila novo vozilo i isplatila zaostale zarade

U Grdelici je danas predstavljeno novo vozilo Javno komunalnog preduzeća "Grdelica" vredno 3,6 miliona dinara, dok je kompanija PVV nabavila novi kamion za sakupljanje smeća sa 140 hiljada evra.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Grad Leskovac
Foto: Grad Leskovac

Direktor JКP "Grdelica" Zoran Jović zahvalio se gradonačelniku na konstantnoj podršci i rekao da je ovo deveto vozilo po redu koje je stiglo u njihovo preduzeće i da je do sada za nabavku vozila iz budžeta Grada izdvojeno 78,5 miliona dinara.

"Nova mašina će nam značajno olakšati dosadašnji rad, koristiće se za čišćenje jarkova i kanala, kao i za sanaciju kvarova na vodovodnoj mreži", istakao je i dodao da su u 2021. godinu ušli bez zaostalih zarada, da će se truditi da u narednom periodu radnici budu još zadovoljniji.

Direktor kompanije PVV Srboljub Nisić govoreći o tehničkim detaljima novog vozila, kaže da je njegova nosivost 18 kubika i da se radi se savremenom vozilu italijanske marke - Ivekova šasija sa nadgradnjom, sa motorom euro 6 sa najmanjom emisijom štetnih gasova.

"U cilju poboljšanja kvaliteta naše usluge opremljeno je za sakupljanje i kanti i kontejnera, što praktično znači da u tom vozilu staje 80 kontejnera od 1,1 kubika zapremine", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.