Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Deponija pored vrtića i igrališta u Leskovcu

Tako nešto se često dešava u Leskovcu, a poslednji primer zabeležen je u Ulici Braće Đorđević, odmah pokraj vrtića “Lane” i dečjeg igrališta koje koriste stanovnici ovog naselja.

Izvor: Resetka.rs Leskovac
Podeli
Foto: EPA/Sergei Chirikov
Foto: EPA/Sergei Chirikov

Nasred ulice nabacan je građevinski material, stari prozori, vrata, pa čak i jedan kauč. Leskovčani koji žive u ovoj ulici kažu da je deo oko vrtića bukvalno posut zarđalim ekserima.

"Ljudi iznesu dotrajali kauč iz kuće i ostave ga bilo gde: na ulici, na livadi, u šumi, pored puta… Sledeće po zastupljenosti su wc šolje… Stvarno nešto debelo nije u redu sa tim ljudima. Nije u redu ni da to stoji tako mesecima pa i godinama”, piše u Fejsbuk grupi “Deponija Srbija", na kojoj su i objavljene ove fotografije, prenosi resetka.rs.

Sama činjenica da grad Leskovac 12 godina unazad, svakog vikenda, neprekidno, organizuje akcije čišćenja divljih deponija govori u prilog tome da je pojedine ružne navike građana jako teško iskoreniti.

Na celoj teritoriji grada Leskovca očišćeno je na hiljade divljih deponije, a mnoge su se ponovo javile na istim lokacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.