Kruševac - Ekonomija - B92 Lokal

Zamena stolarije u Kruševcu: Danas - 10 ugovora

U okviru Javnog poziva koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike, Grad Kruševac, zajedno sa Ministarstvom, sufinansira zamenu stolarije u iznosu od 600.000 dinara.

Izvor: B92.net Kruševac
Podeli
Foto: Billion Photos/Shutterstock
Foto: Billion Photos/Shutterstock

Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca je danas pozdravila potpisnike Ugovora i rekla: "Na osnovu pristiglih 39 prijava, komisija je uz saglasnost Ministarstva sačinila preliminarnu i konačnu rang listu. Danas će deset domaćinstava sa liste potpisati Ugovor sa Gradom. Na osnovu predračuna koje su dostavili, dobiće subvencije".

Sanacijom su obuhvaćene kuće u gradskom i seoskom području, kao i nekoliko stanova.

Kao kriterijumi za bodovanje uzeti su: stanje postojeće stolarije, način grejanja i odnos kvadrature objekta i broja ukućana.

Gradonačelnica je podsetila i da je donošenjem Odluke u sufinansiranju mera energetske sanacije objekata u vlasništvu fizičkih lica, po prvi put omogućeno da Grad pomogne adaptaciju objekata u vlasništvu građana, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kruševca.

Poboljšanjem energetskih karakteristika objekata, smanjuju se bespotrebni gubici energije, a samim tim i smanjenje potrošnje energenata, naročito drva i uglja.

Ivan Parezanović, pomoćnik gradonačelnice za ekologiju, održivi razvoj i energetiku je podsetio da je izvođač radova jedna kragujevačka firma i da po potpisivanju ugovora počinju radovi po predviđenoj dinamici.

U narednom periodu, sem zamene stolarije, Grad će se potruditi da učestvuje i u narednim projektima i pomogne i ostale mere energetske sanacije, dodaje se na zvaničnom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.