Kruševac - Ekonomija - B92 Lokal

Kompanija u Kruševcu uvela nagrade za vakcinisane radnike

Kompanija "Kromberg i Šubert", koja u fabrici u Kruševcu ima oko dve hiljade zaposlenih, saopštila je da je za vakcinisane radnike obezbedila bonus od po šest hiljada dinara, te sto odsto zarade u vreme odsustva zbog kovid bolovanja, za sve zaposlene edukaciju kroz razgovore sa lokalnim i republičkim epidemiolozima, ali i dodatne nagrade.

Izvor: Beta Kruševac
Podeli
Ilustracija: BaLL LunLa/Shutterstock
Ilustracija: BaLL LunLa/Shutterstock

Većem interesovanju za vakcinaciju doprinelo je, kako je saopšteno, i to što je kompanija organizovala posetu NAVAK stazi, na kojoj je dvanaest zaposlenih, vakcinisanih, vozilo "porše kareru", automobil za koji kompanija proizvodi kablovski snop.

Oni su se takođe, družili sa domaćinima i poznavaocima sportskih automobila Andrejem Kulundžićem i Mladenom Alvirovićem.

"Dvanaest srećnih dobitnika je proverilo svoje reflekse i vozačke sposobnosti na testno-trkačkoj stazi sa kompleksnim serijama krivina. Oni su imali priliku da voze najpoznatije sportske atomobile, ali i da prođu teorijsku obuku sportske vožnje", saopšteno je iz te kompanije.

I firme u Srbiji dele pare: Da li je diskriminacija novčano nagraditi vakcinisane zaposlene?

Navedeno je da je posle najave te akcije čak dve stotine zaposlenih odlučilo da se vakciniše, a da je zahvaljujući svim pomenutim merama zakazana vakcinacija nove grupe zaposlenih, koja će biti sprovedena u fabrici. Od oko dve hiljade zaposlenih vakcinu je do sada primilo njih 650, a cilj kompanije je, kako je ranije rečeno, da makar 60 odsto radnika bude vakcinisano.

Na prošlonedeljnu akciju imunizacije odazvalo se 110 radnika, a među njima je bilo oko 70 odsto onih koji su došli za prvu dozu. Tada je najavljeno da će za vakcinisane biti obezbeđene određene nagrade. U toj fabrici je ranije organizovana i vakcinacija radnika iz fabrike te kompanije koja posluje u Makedoniji.

Inače, u Kruševcu je do sada prvu dozu vakcine, prema podacima lokalnog Zavoda za javno zdravlje, primilo skoro 52 odsto punoletnih građana, drugu skoro 50 odsto, a treću nešto više od 18 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.