Kruševac - Društvo - B92 Lokal

U Kovid bolnici u Kruševcu 175 pacijenata

U Kovid bolnici u Kruševcu trenutno je hospitalizovano 175 pacijenata od čega je osam ili devet pacijenata na intenzivnoj nezi, dok su ostali na poluintenzivnoj, rekao je danas za Tanjug direktor Kovid bolnice u Kruševcu Vladan Cvetanović.

Izvor: Tanjug Kruševac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/kirirurisu.gmail.com
Ilustracija: Depositphotos/kirirurisu.gmail.com

Doktor je istakao da broj pacijenata na poulintenzivnoj nezi upućuje na to da većina zaraženih u bolnici imaju tešku kliničku sliku, ali ne zehtevaju respiratornu potporu u obimu kakva je bila potrebna u prethodnim talasima infekcije.

Naglasio je da su u bolnici uglavnom zaraženi pacijenti starije životne dobi, hronični bolesnici sa kardiovaskularnim i neurološkim problemima, kao i osobe koje su A pozitvne, u procesu dijalize ili postoperativnim procesima.

"Kompleksna je klinička slika kod pacijenata koji su kod nas hospitalizovani", rekao je direktor bolnice u Kruševcu.

On je istakao da kroz Kovid ambulantu u Kruševcu prođe u toku dana između 150 i 170 pacijenata, od kojih većina ima osnovne karakteristike novog soja korone - povišenu temperaturu i gušobolju.

Rekao je da se kod pozitivnih pacijenata simptomi manifestuju dva do tri dana i da se oni upućuju na dalje lečenje i kontrole.

Na pitanje da li u Kovid bolnici u Kruševci ima zaraženih zdravstvenih radnika, Cvetanović je poručio da bolnica neometano radi i da ima dovoljan broj medicinskog osoblja.

Ocenio je da je većina zaposlenih zdrava i dolazi na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.