Kruševac - Društvo - B92 Lokal

Kruševačka škola obeležila 130 godina rada

"130 godina rada, znanja i ljubavi", naziv je Svečane akademije, kojom je kruševačka Osnovna škola "Branko Radičević" u Kruševačkom pozorištu obeležila značajan jubilej – 130 godina od osnivanja.

Izvor: Radio televizija Kruševac Kruševac
Podeli
Ilustracija: BlurryMe/Shutterstock
Ilustracija: BlurryMe/Shutterstock

"U skladu sa stalno prisutnom željom, i angažovanjem, na poboljšanju uslova rada, kvaliteta obrazovanja, kao i bezbednosti, u jubilarnoj godini, realizovane su, i još uvek su u toku radovi, najvećih investicija od otvaranja škole", istakla je direktorka ove ustanove Dragana Ivanković.

Akademiji je prethodila predstava "Nije lako biti drug", kojom će se "Brankovci" predstaviti na ovogodišnjem FEŠTU, a u foajeu pozorišta priređena je i izložba likovnih radova. Najbolji učenici i takmičari su nagradeni, a diplome i nagrade , takođe, uručene su i nastavnicima za rad sa decom. Tradicionalno, na ovaj dan, i jubilarnim radnicima dati su prigodni pokloni, prenosi Radio televizija Kruševac.

Trenutno, matičnu školu "Branko Radičević" u Bivolju, i područna odeljenja u Dedini i Makrešanu, pohađa 410 đaka, raspodeljenih u 122 odeljenja, a kolektiv broji 58 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.