Kragujevac - Kultura - B92 Lokal

Počeo Festival popularne kulture u Kragujevcu

Festival popularne kulture – "POP Forum Fest", kao deo istoimenog projekta NVO Milenijum, počeo je juče u kragujevačkom Domu omladine.

Izvor: RTK Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos/fotoaliona
Foto: Depositphotos/fotoaliona

Кoncept programa je usmeren ka predstavljanju povezanosti američke i srpske popularne kulture od pedesetih godina prošlog veka do danas.

Projekat "POP Forum – popularna kultura Amerike i Srbija" započeo je produkcijom istoimenog portala civilnog sektora koji se, s jedne strane bavi temama iz popularne kulture, održivog razvoja i javnih politika, a sa druge promocijom analitičko-istraživačkih tekstova, naučno-stručnih radova, publicistike i književnosti, kao i javnim predavanjima na temu popularne kulture i kulturne politike, prenosi Radio Televizija Kragujevac.

Trodnevni Festival popularne kulture, koji je deo istoimenog projekta NVO Milenijum, otvorio je dokumentarni film "Кako je počeo rokenrol u Кragujevcu, a potom su mladi muzičari škole moderne muzike Oktava izveli koncert roka i bluza.

Drugi dan je posvećen izložbi američkog stripa uz edukativnu video projekciju Strip na filmu. Festival se završava sutra, a tema je Džez.

Projekat POP Forum – popularna kultura Amerike i Srbija Milenijum organizuje uz podršku Ambasade SAD u Srbiji, dok je programski partner festivala kragujevački Dom omladine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.