Kragujevac - Kultura - B92 Lokal

Muzički centar u Kragujevcu će tokom 2021. godine organizovati sve koncerte na otvorenom

Ukoliko se povoljna epidemiološka situacija nastavi, kragujevački orkestri su spremni da se vrate na scenu. Međutim, ako mere Кriznog štaba ostanu na snazi, Muzički centar najavljuje niz novina i programe tokom cele godine pred publikom, ali na otvorenom.

Izvor: RTK Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos, Elnur_
Foto: Depositphotos, Elnur_

Pandemija korona virusa je prekinula koncertne aktivnosti izvođača širom sveta.

Кragujevački orkestri su morali iz svog kalendara nastupa da izbrišu ranije dogovorena gostovanja i nastupe. Tokom prošle godine, u izmenjenim okolnostima, pred malobrojnom publikom i na odstojanju održali su svega nekoliko programa.

Ranije snimljene koncerte publika je mogla da odgleda onlajn, ali to ne može da zameni atmosferu iz koncertne dvorane. Iz godine koju je svet ostavio sa gorkim sećanjem poneto je iskustvo,a korenita novina koja bi svima dobrodošla je napuštanje sale, prenosi RTK.

Кragujevački akademski orkestar akordeonista, Simfonijski orkestar, Gradski kamerni orkestar "Šlezinger", mali i veliki "Liceum" pre pandemije korona virusa nizali su uspehe u dvoranama širom zemlje i sveta.

Skoro deceniju unazad svaki od ovih muzičkih sastava umnožavao je aplauze i nastupe. Zajedno sa Кragujevčanima proslavljali su Đurđevdan iz godine u godinu.

Pandemija je, privremeno, instrumente odložila u kutije. Ljudima širom planete sve više nedostaje povratak publike i izvođača u koncertne prostore. Nepodeljena želja je da se aplauz kao nekad čuje i u 2021. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.