Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Prodate nekretnine Zastava kamiona za 227 miliona

Nepokretna imovima "Zastava kamiona" iz Kragujevca, preduzeća koje je u stečaju, podeljena je u četiri celine i prodata za 227 miliona dinara, saopštila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Kupci su firme iz Beograda.

Izvor: pressek.rs Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos/librakv
Foto: Depositphotos/librakv

Sve imovinske celine prodate su po početnim cenama, a najvredniju za 207,6 miliona dinara kupio je CPS, koji trguje papirom, čime je postao vlasnik sedam zgrada metaloprerađivačke industrije ukupne površine od preko 26.000 kvadrata.

Firma "SMA Servis" kupila je dva objekta u kojima su zgrada industrije i trpezarija, za ukupno 11,2 miliona dinara, prenosi pressek.rs.

"Solaris Alfa SNM" kupila je nekretnine iz četvrte celine Zastava kamiona u kojoj su tri zgrade namenjene za metaloprerađivačku industriju. To je košalo 8,2 miliona dinara.

Ovo je bila prva prodaja imovine „Zastava kamiona” od stečaja uvedenog 2019. godine, a za pokretnu imovinu nije bilo zainteresovanih kupaca.

Fabrika „Zastava kamioni” poslovala je u okviru Grupe Zastava vozila, a u stečaj koji se okončava bankrotom otišla je u septembru 2018. godine. Bivši radnici Zastava kamiona protestovali su početkom prošle godine zbog neisplaćenih zarada.

Oko 550 bivših radnika te kompanije tada je tražilo 162 miliona dinara za zarade i 44 miliona za sudske troškove.

Privredni sud u Kragujevcu je 19. septembra 2018. godine otvorio stečaj „Zastave kamiona” zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.