Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Kragujevac: U toku rekonstrukcija svlačionica FK "Sloboda" FOTO

Predrag Stevović član Gradskog veća za sport obišao je radove na rekonstrukciji svlačionica Fudbalskog kluba „Sloboda“ u selu Donje Grbice. Sredstva je obezbedio grad Kragujevac.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

"Svesni smo svih problema u amaterskom fudbalu i ovakvim finansijskim merama, kroz poseban program finansiranja, kojim sada pomažemo FK „Slobodu“, kao i podizanjem i rekonstrukcijom sportske infrastrukture, radimo na daljem razvoju bazičnog fudbala u Kragujevcu", rekao je Stevović.

Bazični fudbal predstavlja 99 posto fudbalskog sporta i u Kragujevcu je zasnovan na tri gradske lige.

"Posebno je živ i aktivan na seoskom području, u kojima je fudbal žila kucavica društvene interakcije meštana", rekao je Stevović.

On je rekao da postoji realna potreba za uključivanjem svih subjekata, ali da i meštani pomažu na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima.

"Na ovaj način se delom zaustavlja i migracija mladih iz sela u grad", kaže Stevović.

Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Zahvaljujući se na podršci grada, Ivan Pavlović član uprave FK „Sloboda“ kazao je da ulaganje u sportsku infrastrukturu za mlade predstavlja mnogo više od sporta i rekreacije.

Trenutno se u postojećim svlačionicama spuštaju plafoni i sređuje pod, čime se stvaraju mnogo bolji uslovi za klub koji je prvi na tabeli.

Članovi kluba iskoristili su priliku da ukažu i na druge probleme, a jedan od njih je i sređivanje terena za viši rang takmičenja. Stvaranjem takvih uslova sigurni su da će klub privući i mnogo više mladih koji inače redovno dolaze na sve utakmice.

Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.